Για ακόμη μια χρονιά το Club Ρομποτικής ήταν το τελευταίο εργαστήριο της χρονιάς και το πρώτο της επόμενης. Έτσι λοιπόν στο τέλος του Δεκέμβρη μια παρέα 16 παιδιών ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο της ρομποτικής με τα ανανεωμένα ρομπότ MindStorms EV3.

Πρώτη κατασκευή το Robot Educator για το οποίο χρειαστήκαμε περίπου μια ώρα. Ακολούθησαν ασκήσεις οι οποίες σιγά σιγά μας έμαθαν να προγραμματίζουμε. Και μετά τι; οι απόψεις πολλές. Οι επιλογές μας είναι 11 διαφορετικά ρομπότ. Η απόφαση πάρθηκε και ακολουθεί το Stair Climber, το οποίο ομολογώ πως τους ήρθε λίγο «βαρύ»….το ήθελαν πολύ όμως.

O Άγγελος & η Ολίνα ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν η κατασκευή τους να ανέβει τα σκαλοπάτια. Οι υπόλοιποι έχασαν μια λεπτομέρεια.

Μετά από εξέταση του επιτυχημένου μοντέλου όλα τα λάθη διορθώθηκαν και όλοι ξεκίνησαν να ανεβαίνουν στους επόμενους ορόφους.

Μια ημέρα μας έμεινε και σαν ομάδα μοιράσαμε 2 νέες κατασκευές. Οι μισοί λοιπόν ανέλαβαν να κατασκευάσουν τον Znap ενώ οι άλλοι μισοί το τηλεχειριστήριο του Znap. Οι ερωτήσεις ξεπερνούσαν τις 10 ανά λεπτό.

Τελικώς το καταφέραμε και σαν Bonus κατασκευάσαμε και ένα Tank Bot το οποίο καταφέραμε να χειριστούμε με ένα από τα Android Tablets μας Η χρονιά άλλαξε. Φτάσαμε ήδη στις 7/1/2013 και το εργαστήριο τελειώνει. Όχι όμως η παρέα.

Συνεχίζουμε όλοι online στο http://robotics.libver.gr

rompotiki1