Παρά το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας αποφάσισε τον περασμένο Νοέμβριο ότι και την Κυριακή 19/1 θα παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά, μετά από  ένα μικρό γκάλοπ που πραγματοποίησε το kathemera.gr στην αγορά της Βέροιας φαίνεται ότι ένα ικανοποιητικό ποστοστό των εμπόρων θα ανοίξουν τα καταστήματα τους, πατώντας πάνω στο γράμμα του Νόμου, το οποίο λέει ότι την Κυριακή 19/1 δύναται οι καταστηματάρχες να ανοίξουν προαιρετικά.

Συγκεκριμένα, αρκετοί καταστηματάρχες της πεζοδρομημένης αγοράς της πόλης πρόκειται να ανοίξουν όπως έκαναν μερικοί εξ’ αυτών και τις 2 προηγούμενες Κυριακές που είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν, ευελπιστώντας ότι και αυτή τη φορά θα κερδίσουν παρά θα χάσουν, καθώς μη ξεχνάμε ότι είναι περίοδος εκπτώσεων, κάτι που θα οφελήσει εμπόρους αλλά και καταναλωτές.

Ακόμα και αυτοί που τις προηγούμενες φορές δεν άνοιξαν, δηλώνουν ότι αυτή τη φορά θα ανοίξουν, σε περίπτωση που και πάλι ο διπλάνος έμπορος ανοίξει. Από τι φαίνεται, λοιπόν, όλα θα κριθούν την Κυριακή το πρωί… οπότε θα δούμε και στην πράξη πόσοι θα ανοίξουν.

Βέβαια, με μια γενική καταναλωτική ματιά… καλό θα ήταν οι έμποροι που θα ανοίξουν να έχουν και πιο δελεαστικά ποσοστά έκπτωσεις για να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την “τσέπη” του αγοραστή και οχι μόνο ποσοστά της τάξης του  -10%, -20% και -30%.

Προς ενημέρωση, λοιπόν, του εμπορικού κόσμου και αν θέλουν να ανταγωνιστούν τη Θεσσαλονίκη και να κρατήσουν τον Βεροιώτη και όχι μόνο, την Κυριακή στη αγορά της Βέροιας  αλλά και γενικά όλες τις ημέρες των εκπτώσεων, τα μαγαζιά της συμπρωτεύσουσας έχουν ποσοστά έκπτωσης μεγαλύτερα του -60%, στα είδη μέσα στο κατάστημα και όχι απλά πάνω στη βιτρίνα, κάτι που την κάνει δελεαστική εις διπλούν!

Παρ’ όλα αυτά επειδή εμείς είμαστε τοπικιστές, ψηφίζουμε την αγορά της Βέροιας και σας προτρέπουμε αν βγείτε στην αγορά, όποτε και αν βγείτε είτε καθημερινή είτε την Κυριακή, να βγείτε στον τόπο σας, γιατί ψωνίζοντας εδώ… τα λεφτά μένουν εδώ!