Ο ΠΑΟΚ νίκησε μετά από 16 χρόνια στο «Καυτανζόγλειο» τον Ηρακλή με 1-0 και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου. Ο Αθανασιάδης πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο ευχάριστο για τον Χουμπ
Στέφενς.

Ο Ολλανδός είδε τον Χέντβιγκες Μαντούρο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα ελληνικά γήπεδα, περνώντας σαν αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους και να πραγματοποιεί αρκετά ικανοποιητική εμφάνιση κυρίως όσον αφορά στα αμυντικά του καθήκοντα. Παράλληλα, χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Έργκους Κάτσε που είχε να παίξει από την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Όσο για τον Ηρακλή; Παρουσία 12.000 φίλων του ο «γηραιός» τα έδωσε όλα με μπροστάρη τον αρχηγό του, Τάι, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι είδαν τον ΠΑΟΚ να τους κερδίζει μετά από 13 αποτυχημένες προσπάθειές στο σπίτι τους και δεδομένου ότι μιλάμε για μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας, το έργο τους στη ρεβάνς της 22ης Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από δύσκολο.

Ο Ηρακλής είχε τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά με τον Ζάχορα (διπλή στο 8′) και τον Ονουάτσι (16′), ενώ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ στο 23′ με το σουτ του Γεωργιάδη να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού. Με την είσοδο του Μαντούρο οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν μια κολόνα στο κέντρο, σοβαρεύτηκαν, τακτοποιήθηκαν και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί.

Ο Αθανασιάδης δεν σκόραρε στο 51′ και το 53′ υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά στο 58’… τα κατάφερε και με προβολή στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Σκόνδρα έκρινε το σκορ του ματς. Στο 62′ ο Τάι με κεφαλιά ανάγκασε τον Γλύκο σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 69′ ο ίδιος παίκτης σούταρε μόλις άουτ από το ημικύκλιο. Οι παίκτες του Όγιος έψαξαν το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφερε έστω και δύσκολα εις πέρας την αποστολή του.

Ηρακλής (Όγιος): Κηπουρός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Λίμα, Πορτουλίδης (70′ Γιάρολιμ), Μπαμπά, Τάι, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης (77′ Σιατραβάνης), Ζάχορα (68′ Ματσούκας)

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης (76′ Κάτσε), Λάζαρ (46′ Μαντούρο), Νίνης, Γεωργιάδης, Λούκας (71′ Ολίσε), Αθανασιάδης

Πηγή: novasports.gr