Επίσκεψη στην Κεντρική Φυλακή Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας, πραγματοποίησε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, προκειμένου να παραδώσει 600 βιβλιοδετημένα ημερολόγια του 2014 στις κρατούμενες και το προσωπικό της φυλακής.

Τη Δήμαρχο Βέροιας υποδέχθηκε ο Υποδιευθυντής των φυλακών κ. Γιώργος Μακρής μαζί με την Αρχιφύλακα κ. Γ. Τσώνα και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Α. Καρακατσάνη.

Η δωρεά αφορούσε προσφορά του γνωστού Βεροιώτη καλλιτέχνη Γιάννη Ναζλίδη, ο οποίος δώρισε στη Δήμαρχο τα ημερολόγια που ο ίδιος φιλοτέχνησε με έργα ζωγραφικής και ποιήματα του.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης η Δήμαρχος ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των φυλακών του Ελαιώνα, που είναι και το κεντρικό σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης γυναικών στη χώρα, μετά την μεταφορά εκεί των φυλακών Κορυδαλλού, όπου πλέον κρατούνται μόνο υπόδικες γυναίκες.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα στα οποία προσπαθεί η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος να δώσει λύσεις και καλοδεχούμενη κάθε βοήθεια, υλική και χρηματική, τόνισε ο Υποδιευθυντής κ. Μακρής. Για την υποβοήθηση των αναγκών υπάρχει Φιλόπτωχο Ταμείο στο οποίο συγκεντρώνονται δωρεές πολιτών και φορέων για την κάλυψη βασικών αναγκών των κρατούμενων γυναικών.

Η Δήμαρχος της Βέροιας, με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), συζήτησε ιδέες αρωγής της αυτοδιοίκησης στο έργο των φυλακών και ειδικότερα του καταστήματος κράτησης γυναικών.

Με τις θερμότερες ευχές τις στις κρατούμενες και το προσωπικό η Δήμαρχος Βέροιας αποχώρησε από το σωφρονιστικό κατάστημα διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβάλει διαρκώς προσπάθειες για την εξεύρεση τρόπων στήριξης των Φυλακών.