Ένα ιδιαίτερο περιστατικό σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδούς κοντά στη Βέροια. Ένας άτυχος σκύλος παγιδεύτηκε σε διάζωμα της οδού, ωστόσο ευσευνείδητοι πολίτες αντιλήφθηκαν το γεγονός και έσπευσαν να ειδοποιήσουν με απώτερο σκοπό την διάσωση του άτυχου τεράποδου. Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ευτυχώς που κάποιοι από εμάς, δεν κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους ξερά. Μόλις χθες ειδοποίησαν τον προϊστάμενο στην περιοχή μας ότι, ένα σκυλάκι εγκλωβίστηκε στο μεσαίο διάζωμα της Εγνατίας, στον κόμβο Αλεξάνδρειας.

Έψαξαν και βρήκανε την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, στείλανε αυτοκίνητο στη Βέροια να εξασφαλίσουν και κάποια απαραίτητα υλικά, αναστροφή στον κόμβο Κλειδίου παρακαλώ, απεγκλώβισαν το σκυλάκι, το έβγαλαν έξω από τον αυτοκινητόδρομο και επιστροφή το άτομο της Οικολογικής Ομάδας στη Βέροια.

Δεν είναι βέβαιο ότι με αυτή τη συμπεριφορά θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι αν μας συμβεί κάτι στο κομμάτι της Εγνατίας εδώ; Ευτυχώς υπάρχουν παντού άγνωστοι πολίτες που δεν σκέφτονται μόνον ότι δεν φτάνουν τα λεφτά για ψώνια τώρα στις γιορτές. Να είναι καλά”.