του Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη, Υποψήφιος Δήμαρχος Βεροίας

Η σημερινή κατάσταση στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου δεν μπορεί να αποδοθεί στην τύχη ή ατυχία, την κακή συγκυρία, την παγκόσμια δήθεν κρίση, τους τάχα «ανεπαρκείς» συνεργάτες ή συμβούλους, την «εχθρική» κεντρική διοίκηση, τους «τεμπέληδες» υπαλλήλους, τον ξένο «δάκτυλο» και άλλα αβάσιμα, απίθανα και πολιτικώς απατηλά που προβλήθηκαν, ακούγονται και διαδίδονται δόλια, συστηματικά και με μεθοδικό τρόπο, από τους, δυστυχώς επί πολλές δεκαετίες, «πονηρούς πολιτευτές», που, παρεμπιπτόντως, καταγγέλλει διαχρονικά και γνωστός λαϊκός τραγουδοποιός.

Για την σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση και ειδικότερα την σχεδόν καταστροφή του παραγωγικού ιστού του τόπου και την πρωτοφανή, σε συνθήκες μη πολέμου, ανεργία προσώπων κάθε ηλικίας, και ιδίως των νέων Ελλήνων, ευθύνονται, σχεδόν αποκλειστικώς, όσοι άσκησαν εξουσία και κατέχουν ή κατείχαν δημόσια και δημοτικά αξιώματα. Με τις τραγικές πράξεις και παραλείψεις των ανωτέρω προσώπων, γνώριμων σε κάθε τοπική κοινωνία, την έλλειψη σοβαρότητας και προγραμματισμού, την απουσία αισθήματος ευθύνης και καθήκοντος προς την κοινωνία και τους συμπολίτες μας βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μία πρωτοφανώς επικίνδυνη αλλά και άδικη για τους νέους μας κατάσταση.

Για να ζήσουμε άμεσα εικόνες ανάταξης και αντιστροφής από το σημερινό τέλμα πρέπει να αντιδράσουμε τώρα, να μην δώσουμε την παραμικρή ευκαιρία στους εκπροσώπους του εχθές να συνεχίσουν να υποσκάπτουν το παρόν και μέλλον της κοινωνίας μας. Οφείλουμε ως πολίτες και μέλη συντεταγμένης πολιτείας να υιοθετήσουμε νέες πολιτικές πρακτικές, να διαγράψουμε δια παντός επιλογές του εχθές. Κυρίως και πρώτα απ’ όλα πρέπει να αφυπνιστούμε κοινωνικά και να αποβάλλουμε ό,τι και όσους μας έθιξαν και έβλαψαν πολιτικά, οικονομικά και σε κάθε τομέα της ποιότητας και του επιπέδου ζωής μας.

Πολιτικό καθήκον της πλειοψηφίας των πολιτών της Βέροιας και ιδίως των νέων είναι να αλλάξουμε πολιτική επιλογή και να αντικαταστήσουμε τα πρόσωπα, πρωταγωνιστές ή δευτεραγωνιστές της τοπικής αυτοδιοίκησης, που εξέφρασαν και εκφράζουν την πολιτική του παρελθόντος, προκάλεσαν με την πολιτική τους στάση τα σημερινά τραγικά προβλήματα και ευθύνονται, μεταξύ πολλών άλλων, για την όξυνση της ανεργίας. Έτσι θα ξαναγεννήσουμε την προοπτική, την ελπίδα και το αύριο στην πανέμορφη και αντικειμενικά δυνάμενη να ευημερήσει Βέροιά μας.