Η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2013» πραγματοποιήθηκε φέτος από 21 έως 24 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ.

Χωρίς να έχουν καταγραφεί πλήρως τα στοιχεία, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι φέτος αυξήθηκε η συμμετοχή των εκθετών και η κινητικότητα των επαγγελματιών στη διάρκεια λειτουργίας της, κάτι που δείχνει την προσπάθεια των διοργανωτών για την ποσοτική αλλά και την ποιοτική αναβάθμισή της.

Η Ημαθία συμμετείχε μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Π.Κ.Μ. , στο κτίριο 15 της Εκθεσης. Αρκετοί επαγγελματίες της περιοχής δραστηριοποιήθηκαν μέσα από το περίπτερο και προώθησαν – διαφήμισαν το τουριστικό τους προϊόν.

Οι πολλές και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκανε , έδειξαν τη σημαντικότητα της Εκθεσης.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράγλου, ο Περιφερεάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, πολλοί Αντιπεριφερειάρχες ενώ παρών σχεδόν όλες τις μέρες ήταν ο Αντ/ρχης Τουρισμού κ. Γιάννης Γιώργος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης επισκέφθηκε την Εκθεση και είχε επαφές με πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού, για την προβολή των τουριστικών ενδιαφερόντων και προϊόντων της Ημαθίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το περίπτερο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Δημιουργίας, το οποίο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. κ. Τζήκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ποζρικίδη, ο υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Σαλιάγκας.

Οι επόμενες Εκθέσεις που θα λάβει μέρος η Π.Κ.Μ. είναι της Κωνσταντινούπολης, του Βελιγραδίου, της Σόφιας, του Μιλάνου, του Βερολίνου, της Μόσχας και της Βουδαπέστης στο 1ο τρίμηνο του 2014.