Δυο άτομα αγνοούνται αυτή την ώρα σε ολόκληρη τη Ρόδο, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το νησί. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ αυτόπτες μάρτυρες, παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής δύο άτομα που βγήκαν από το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν κι ένα ακόμα άτομο στην περιοχή της Αρχαγγέλου.

«Βούλιαξε» η Ρόδος

Ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα αυτή την ώρα στη Ρόδο, ύστερα από την καταιγίδα που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, εγώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που πέφτει ασταμάτητα, δημιούργησε ένα κυκλοφοριακό χάος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη Ρόδο,η υπηρεσία έχει δεχθεί 130 κλήσεις για παροχές βοηθείας και αντλήσεις.

Πολλές περιοχές στο νησί βρίσκονται αυτή την στιγμή χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με την Ροδιακή, η πυροσβεστική απεγκλώβισε γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι δύο άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής. Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Οι αρμόδιες αρχές πάντως συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όσους κινούνται με τα οχήματά τους αυτή την ώρα σημειώνοντας ότι καλό θα είναι οι μετακινήσεις να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στους δρόμους, δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που παρουσιάζονται για αντλήσεις υδάτων και για απεγκλωβισμούς πολιτών μέσα από τα ακινητοποιημένα οχήματά τους.

Πηγή: real.gr