Η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη με τον αν. Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒέροιας κ. Θωμά Αγγελίνα και τον ανάδοχο εργολάβο δημοσίων έργων κ. Μπαξεβάνογλου Σάββα, Πρόεδρο Δ.Σ. και εκπρόσωπο της «ΑΝΕΓΕΡΣΗ Α.Τ.Ε.Ε.», παρουσία του Γεν. Δ/ντή της ΔΕΥΑΒ κ. Θωμά Αχτσή, υπέγραψαν την σύμβαση που αφορά την κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Δ.Δ. Μακροχωρίου Δήμου Βέροιας (Υποέργο Νο2)». Ο Προϋπολογισμός μελέτης είναι #609.305,89€#, ενώ το ποσό της σύμβασης είναι #323.662,93€#. Το έργο χρηματοδοτείται από Ε. Π. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» – Άξονας Προτεραιότητας 07 – «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Το αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου, (το οποίο σήμερα αποτελείται από αμιαντοσωλήνες), η ένωση του υφιστάμενου δικτύου που αποτελείται από αγωγούς PVC, με το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί και η κατασκευή όλων των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο μήκος των προς αποκατάσταση αγωγών, (φρεάτια δικλείδων, συνδέσεις με υφιστάμενο δίκτυο, φρεάτιο αερεξαγωγού, κλπ). Συγκεκριμένα θα αντικατασταθεί ένα τμήμα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού. Το μήκος του προς αποκατάσταση δικτύου είναι περίπου #6.800m#.

Όλοι οι αγωγοί που θα τοποθετηθούν είναι από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE), διαμέτρου Φ90 και πίεσης λειτουργίας10 atm.

Έπειτα από την επιτυχή υπογραφή και αυτής της σύμβασης, η Δήμαρχος και ο αν. Πρόεδρος της επιχείρησης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την ομαλή εξέλιξη των έργων στις κοινότητες του διευρυμένου Δήμου της Βέροιας.