Ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Πρόληψης & Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) και χορηγό το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», προσφέρει στους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Ανθεμίων και Ειρηνούπολης (ανεξαρτήτως ηλικιών) ΔΩΡΕΑΝ οφθαλμολογικές εξετάσεις το διάστημα από 18/11 έως 21/11.

Συγκεκριμένα, πρότυπη Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα όργανα, θα προσφέρει προληπτικές εξετάσεις που περιλαμβάνουν κατά περίπτωση τα εξής: 1) μέτρηση της οπτικής οξύτητας, 2) μέτρηση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας, του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας, 3) μέτρηση της ενδοφθαλμίου πιέσεως (τεστ γλαυκώματος), 4) έλεγχο του αμφιβληστροειδούς, 5) έλεγχο της αμβλυωπίας στα παιδιά (τεμπέλικο μάτι), 6) έλεγχο της στερεοσκοπίας, 7) έλεγχο αχρωματοψίας, 8) χορήγηση οφθαλμολογικών σκευασμάτων όπου είναι δυνατόν.

Οι παραπάνω εξετάσεις αφορούν ενήλικες και παιδιά άνω των 4 ετών.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Προληπτικών Εξετάσεων έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ (18 και 19 Νοεμβρίου) Δημοτική Ενότητα Ανθεμίων: Στο Αγροτικό Ιατρείο Κοινότητας Επισκοπής. Ώρες από 9:00 έως 14:00. Τηλ. 6977801543, κα. Τσαγκαλίδου Νόπη.

ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ (20 και 21 Νοεμβρίου) Δημοτική Ενότητα Ειρηνούπολης: Αγροτικό Ιατρείο Κοινότητας Αγγελοχωρίου. Ώρες από 9:00 έως 14:00. Τηλ. 23320 47202, κα. Νησιώτη Πετρούλα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τα παλιά τους γυαλιά.

Η πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν οφθαλμολογικών εξετάσεων εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Νάουσας.