Το METIN 2 είναι ένα επιτυχημένο MMORG το οποίο έχει κατασκευάσει η Κορεάτικη Ymir και διέθεσε το 2005 σε Κίνα και Κορέα, ενώ τα επόμενα χρόνια με διαφημιστικές καμπάνιες εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη φτάνοντας έτσι και στην χώρα μας μέσω της Γερμανικής gameforge τον Ιούνιο του 2008.

Τι “παίζει” με το ΜΕΤΙΝ 2;

Είστε σε μία ήπειρο της Ανατολής η οποία είναι σε εμπόλεμη ζώνη και έχει χωριστεί σε τρία Βασίλεια. το κόκκινο , το μπλε και το κίτρινο.

Κάθε βασίλειο έχει τους δικούς του παίκτες και χάρτες ενώ υπάρχουν και περιοχές όπου παίκτες από τα τρία βασίλεια συναντώνται με όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις. Οι παίκτες που μπορείτε να επιλέξετε είναι Ninja, Shaman, Sura (κάτι σαν μάγος) και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Warrior. Οι επιλογές αυτές είναι διαθέσιμες και στα δύο φύλα.

Πρόκειται για ένα MMORG όπως είπαμε και όπως σε κάθε παιχνίδι αυτής της κατηγορίας έτσι και στο ΜΕΤΙΝ 2 πρέπει να βελτιώσετε τον παίκτη σας, να τον εξοπλίσετε με αντικείμενα και να τον ανεβάσετε lvl είτε κάνοντας ΧΡ είτε με αποστολές που σας αναθέτουν οι NPC του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι δωρεάν για να το κατεβάσετε και να παίξετε όμως μπορείτε να επενδύσετε χρήματα για να βελτιώσετε τα όπλα και τις πανοπλίες σας ή να πάρετε αντικείμενα τα οποία θα βελτιώσουν την εμπειρία σας στο παιχνίδι (όπως για παράδειγμα το δαχτυλίδι εμπειρίας ή το γάντι του κλέφτη).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άλογο σας για να μετακινήστε στην ήπειρο ή κάποιο ζώο ιππασίας (λιοντάρι, λύκος, αγριόχοιρος) ή απλά να πηγαίνετε πεζοί ( Όχι δυστυχώς δεν έχει κάποιο ιπτάμενο τέρας να σας μεταφέρει… )

Στην Ελληνική κοινότητα ΜΕΤΙΝ 2 συνδέονται περίπου 15.000 λογαριασμοί. Αριθμός ο οποίος είναι αρκετά σημαντικός και ο οποίος υποδηλώνει ότι αν αποφασίσετε να παίξετε τότε σίγουρα δεν θα είστε μόνοι.

Τι μας άρεσε

  • Είναι εύκολο να το μάθει κανείς και αν μπει στο forum και wiki του Ελληνικού ΜΕΤΙΝ 2 μπορεί να ενημερωθεί για όπλα, πανοπλίες, ασπίδες, αποστολές , αντικείμενα, κλπ και έτσι να είναι προετοιμασμένος.
  • Εύκολο στο χειρισμό καθώς δεν έχει και πάρα πολλές λειτουργίες (οκ, αυτό θα μπορούσε να είναι και μειονέκτημα) τα ξόρκια είναι περιορισμένα ανά παίκτη και οι κινήσεις το ίδιο.
  • Οι χάρτες είναι σχετικά εύκολοι να τους εξερευνήσει κανείς ενώ δεν είναι αχανής και χωρίς οδηγίες κάνοντας έτσι τον παίκτη να βαρεθεί επειδή δεν ξέρει που πρέπει να πάει.
  • Ότι μπορεί να αγοράσει κανείς πράγματα από το Item Shop του παιχνιδιού και να βελτιώσει τον παίκτη ταχύτερα.
  • Ότι κάποιος παίκτης μπορεί να κάνει εμπόριο με άλλους παίκτες και μπορεί είτε να εξοικονομήσει yang (gold) είτε αντικείμενο

Τι δεν μας άρεσε

  • Όταν παίρνει κανείς μία αποστολή δεν έχει σήμανση στο χάρτη για το που βρίσκονται τα τέρατα που πρέπει να σκοτώσει ο παίκτης (όχι πάντα αλλά όταν γίνεται αυτό είναι λίγο ενοχλητικό ειδικά για τους άπειρους παίκτες)
  • Το Item shop θα μπορούσε να είναι λίγο φθηνότερο..
  • Δεν έχει αρκετή λεπτομέρεια στις διάφορες περιοχές και στις πόλεις όπου συγκεντρώνονται οι παίκτες
  • Από ένα σημείο και μετά το ανέβασμα των επιπέδων είναι πολύ δύσκολο
  • Είναι αρκετά δύσκολο για να φτιάξει κανείς αντικείμενα.
  • Κάποια αντικείμενα είναι πολύ δύσκολο να τα βρει κανείς μέσα στο παιχνίδι.
  • Έχει πολλά ΒΟΤ.

Σε τελική ανάλυση δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι ή φέτος (2013) και αυτό διότι το ΜΕΤΙΝ 2 κατασκευάστηκε το 2005 όπου τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Τα τελευταία 8 χρόνια έχει υποστεί αρκετές αναβαθμίσεις ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και νέες περιοχές για παίκτες μεγάλων επιπέδων. επιπρόσθετα, αυξήθηκε το level cap στο 105 από 99 που ήταν (και μακάρι να υπάρξει και συνέχεια με ουσιαστικό λόγο)

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Γραφικά
Ήχος
Gameplay
Κάθε Μέρα
Κάθε Μέρα ειδήσεις από τη Βέροια, Ελλάδα, Κόσμο
metin-2-%ce%bf-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bdΣε τελική ανάλυση δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι ή φέτος (2013) και αυτό διότι το ΜΕΤΙΝ 2 κατασκευάστηκε το 2005 όπου τα δεδομένα ήταν διαφορετικά