Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που έχει μεταμφιεστεί σε βίντεο που προέρχεται από φίλο στο Facebook, παραβιάζει λογαριασμούς Facebook των θυμάτων, καθώς και τα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιούν, σύμφωνα με ανεξάρτητους Ιταλούς ερευνητές ασφαλείας, που ασχολούνται με την υπόθεση.

facebook-malwareΣύμφωνα με τον ερευνητή Carlo De Micheli, το κακόβουλο λογισμικό εμφανίζεται ως ένας σύνδεσμος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μήνυμα στο Facebook και αναφέρει στους χρήστες ότι έχουν γίνει tagged σε ένα post. Όταν οι χρήστες μεταφέρονται στο Facebook και κάνουν κλικ στον σύνδεσμο, ανακατευθύνονται σε μια ξεχωριστή ιστοσελίδα και τους ζητείται να μεταφορτώσουν μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης ή plug-in για να παρακολουθήσουν ένα βίντεο.

Από τη στιγμή που γίνεται λήψη του plug-in, οι επιτιθέμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε είναι αποθηκευμένο στο πρόγραμμα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών με τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης. Πολλοί άνθρωποι αποθηκεύουν στοιχεία σύνδεσης από το e-mail, το Facebook και το Twitter στον υπολογιστή τους, έτσι οι επιτιθέμενοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και να παραβιάσουν αυτούς τους λογαριασμούς.

Πηγή: secnews.gr