Το Δημοτικό κυνοκομείο Βέροιας διέρρηξαν πριν μια εβδομάδα περίπου (Τρίτη 13/8) άγνωστοι δράστες, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

kynokomeioΟι δράστες εισέβαλαν στο χώρο του κυνοκομείου, έκλεψαν το αυτοκίνητο-φορτηγάκι περισυλλογής και μεταφοράς των αδέσποτων αλλά και από το εσωτερικό του κτιρίου χάπια από το φαρμακείο και σκυλοτροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαρρήκτες δημιούργησαν και υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κυνοκομείου.

Το βασικότερο πρόβλημα από όλα, όπως είναι λογικό βέβαια, αποτελεί η κλοπή του αυτοκινήτου με το οποίο οι υπάλληλοι του δήμου περισυλλέγουν τα αδέσποτα και κάνουν τη δουλειά τους. Η αιτία όπως φαίνεται όμως που το κτίριο δυστυχώς βρέθηκε στο μάτι των δραστών ήταν το γεγονός ότι ο χώρος που εδρεύει το κυνοκομείο παραμένει και παρέμενε αφύλαχτος.

Και ενώ η κλοπή του κυνοκομείου είναι γεγονός, την Τετάρτη 21/8 στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει “η έκφραση γνώμης του Δ.Σ για την: α) ανάγκη συμμόρφωσης των εγκαταστάσεων με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και τη δέσμευση χώρου για τη λειτουργία καταφυγίου αδεσπότων ζώων συντροφιάς και Κτηνιατρείο, β) άμεση ανάγκη πρόσληψης κτηνιάτρου και γ) κατάθεση από το Γρ. Ζωικής Παραγωγής Δ.Βέροιας της παρούσας αρχιτεκτονικής προμελέτης στη Δ/νση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας”, με απλά λόγια ο Δήμος Βέροιας θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες νομιμοποίησης του.

Για να δούμε τελικά αν θα υπάρξει αίσιο τέλος… στην πολυσυζητημένη ιστορία του δημοτικού κυνοκομείο, η ύπαρξη του οποίου κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία για την πόλη μας.