Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου απέστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας. Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο.

Image sxoleio.jpgΣύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, οι μαθητές και των τριών τάξεων του γυμνασίου θα παρακολουθούν μαθήματα 35 ωρών διδασκαλίας κάθε εβδομάδα. Στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, καταργείται το μάθημα της Τεχνολογίας ως αυτόνομο μάθημα που διδάσκονταν στην Α’ και Β’ τάξη του Γυμνασίου.

Το μάθημα αντικαθίσταταιου από την ερευνητική εργασία με τον τίτλο «Βιωματικές δράσεις – Συνθετικές – Δημιουργικές – Project». Η συγκεκριμένη εργασία θα περιλαμβάνει θεματικές όπως η τεχνολογία, η τοπική ιστορία, το περιβάλλον και η εκπαίδευση στην αειφόρο ανάπτυξη (ΠΕΑΑ), σχολικός επαγγελματισμός (ΣΕΠ), φύση και άσκηση, πολιτισμός και δραστηριότητες τέχνης, σχολική και κοινωνική ζωή (ΣΚΖ).

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα θα οδηγήσει στον δρόμο τους 1318 τεχνολόγους εκπαιδευτικούς όπως καταγγέλει η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ).