Βολές κατά του πολυνομοσχεδίου εξαπέλυσαν κόμματα της αντιπολίτευσης εν μέσω της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Image vouli1.jpg«Το δίλημμα για την κοινωνία είναι ‘μνημόνιο ή δημοκρατία’» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως «κάθε εκβιασμός προς τον ελληνικό λαό πρέπει να αντιστραφεί».

«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, πιστή στις εντολές της τρόικας διαλύει τους ΟΤΑ και την τεχνική εκπαίδευση και δίνει βορά στο νέο φορολογικό Αρμαγεδδώνα τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανέργους» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

«Oύτε οι απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ούτε οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις συνιστούν διέξοδο από την κρίση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης. Τη Δευτέρα, εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έχει κρίνει ορισμένες διατάξεις ως αντισυνταγματικές, με το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέτει βελτιώσεις.

Οι αλλαγές ωστόσο δεν ικανοποίησαν την ΚΕΔΕ, με την Αυτοδιοίκηση να ζητά την απόσυρση των διατάξεων περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, και για Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Πηγή: skai.gr