Αξίζει να δεις. Στην αρχαιότητα ήταν ένα από τα σηµαντικότερα κέντρα του πρώιµου Κυκλαδικού Πολιτισµού. Πλούσια ιστορία, δεκάδες τα µνηµεία που απέµειναν να τη θυµίζουν. Στην Παροικιά να επισκεφθείς το βυζαντινό µνηµείο της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, η πρώτη οικοδόµηση της οποίας χρονολογείται στον 4o αιώνα µ.Χ.

24327-53859Επίσης, το κάστρο, τα ερείπια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα στο ∆ήλειο, τα ερείπια του Ασκληπιείου. Στη Νάουσα τον Παλαιόπυργο, που θεωρείται η αρχαία πρωτεύουσα της Πάρου και το Βυζαντινό Μουσείο. Στην Αλυκή το Λαογραφικό Μουσείο και στο ∆ρυό τη σπηλιά του Καλπάκη, γεµάτη από σταλακτίτες και σταλαγµίτες.

Πού να κολυµπήσεις 

Είναι η πιο διάσηµη, οπότε «υποχρεωτικά» το βάπτισµα του πυρός πρέπει να γίνει στις Κολυµπήθρες, στον όρµο της Νάουσας. Οι ποικιλόµορφοι βράχοι της παραλίας θυµίζουν γλυπτά. Λίγο πιο κάτω, αθέατη και σαν ανέγγιχτη από το χρόνο είναι η παραλία Μπαµπού. Το όνοµά της το οφείλει στις καλαµιές, που φτάνουν µέχρι εκεί που σκάει το κύµα. Οι σέρφερ και οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ προτιµούν τη Χρυσή Ακτή, το Πυργάκι, τα Γλυφά Λωλαντώνη, την Τρυπητή και τα Τσερδάκια στη νοτιοανατολική πλευρά. Για κοντινές αποδράσεις στα βόρεια, τα Λιβάδια είναι πολυσύχναστα µε πεντακάθαρα νερά, ενώ κοντά είναι ο Κριός και η συνέχειά του το Μαρτσέλο, µε πιο πάρτι διάθεση. Λίγο πριν, υπάρχει ο Καλάκονας, µια καλά κρυµµένη µικρή παραλία που προτιµούν οι ντόπιοι. Στο δυτικό άκρο του όρµου της Παροικιάς, µε νότιο προσανατολισµό, προστατευµένη από τους βοριάδες είναι και η παραλία Σουβλιά, µε εξαιρετική αµµουδιά και ρηχά νερά, ιδανική για παιδιά. Για φυσική σκιά από αρµυρίκια ενδείκνυνται το Πίσω Λιβάδι και ο Λογαράς (έχουν και ταβερνάκια). Ανάµεσα στον Αµπελά και τον Μώλο βρίσκεται η σχετικά αποµονωµένη και αγαπηµένη των σέρφερ, Τσουκαλιά. Ο Μώλος προσφέρεται για χαλάρωση και θέα προς τη Νάξο. Οι δύο λόφοι που σχηµατίζουν τον Μώλο είναι ο Κέφαλος και ο Αντικέφαλος. Η Σάντα Μαρία είναι από τις µεγαλύτερες και πλέον οργανωµένες παραλίες για θαλάσσια σπορ. Το κάµπινγκ δίπλα καθορίζει και την ανθρωπογεωγραφία της παραλίας. Η αµµώδης παραλία Ξιφαρά είναι η φυσική συνέχεια της παραλίας των Αγίων Αναργύρων. Τα αβαθή νερά την κάνουν ιδανική για οικογένειες. Οι γυµνιστές αποχωρίζονται τα µαγιό τους στην προχωρηµένη Λάγγερη. Έξω από τον κόλπο του Ξιφαρά αξίζει ένα πέρασµα µε βάρκα από τις νησίδες Γαϊδουρονήσι, Τουρλίδες και Φόνισσες. Κι αν βαρεθείς τις βουτιές, στο δρόµο που συνδέει την Παροικιά µε την Αλυκή θα βρεις την Κοιλάδα µε τις πεταλούδες, ένα σηµαντικό βιότοπο δίπλα σε ποτάµι. Οι λάτρεις της πεζοπορίας µπορούν να περπατήσουν στα µονοπάτια του Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου, µε επτά χιλιόµετρα και φυσικά σηµεία ανάπαυσης, ενώ συνδέονται µε τα πιο όµορφα σηµεία της χερσονήσου του Αϊ-Γιάννη του ∆έτη. Αξίζει επίσης να δεις το πρόγραµµα των εκδηλώσεων Φεστιβάλ στο Πάρκο στη διεύθυνση www.parkoparos.gr 

Πού να µείνεις 

Arokaria Beach Studios στην παραλία του Μαρτσέλο και Αrokaria Dreams Apartments (51923) στη Νάουσα. Δύο ξενοδοχεία της ομάδας «Arokaria», μια ονομασία που προέρχεται από το δέντρο που μεγαλώνει στο κέντρο της αυλής των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Τα studios είναι όλα χτισμένα με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, ενώ οι πίνακες ζωγραφικής και τα χειροποίητα αντικείμενα δίνουν στο καθένα ξεχωριστό στιλ. Τα διαμερίσματα στη Νάουσα είναι περιτριγυρισμένα από έναν καταπράσινο κήπο που οδηγεί στο χώρο της πισίνας και είναι πλήρως εναρμονισμένα με το κυκλαδίτικο τοπίο. Τα μπαλκόνια τους κοιτούν από ψηλά το Αιγαίο και τον κόλπο της Νάουσας.

Στον Άγιο Ανδρέα, περίπου 1 χλµ. από την παραλία Κολυµπήθρες, το κυκλαδίτικο Swiss Home (51633) είναι ιδανικό για νιόπαντρους. Στο Petres (52467), ένα κλικ πιο πολυτελές, µε πισίνες, γήπεδο τένις, γυµναστήριο µε σάουνα και λοιπές ανέσεις. Στη Νάουσα, το κοµψό Κanale’s rooms&suites (52044, www.kanales.gr) απέχει πέντε λεπτά από την παραλία Πιπέρι. Χτισμένο στις πλαγιές λόφου και σε διαφορετικά επίπεδα, προσφέρει εκπληκτική θέα του λιμανιού και της παραλίας Πιπέρι. Μπορείς να κλείσεις ένα στάνταρτ δωμάτιο ή ένα δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Αν είστε μεγάλη παρέα μπορείτε να επιλέξετε το superior δωμάτιο με σύγχρονο μίνιμαλ κυκλαδίτικο στιλ ή τις σουίτες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, από δωρεάν internet έως τζακούζι και μεγάλες βεράντες από όπου κανείς ατενίζει την ιδιαίτερης σχεδίασης πισίνα του ξενοδοχείου. Το roof-top εστιατόριο lounge-bar συνδυάζει μοναδικά δύο πλεονεκτήματα: ανεπανάληπτη θέα και γαστριμαργική απόλαυση.

Στις Κολυµπήθρες, στο Astir of Paros (51976-84, www. astirofparos.gr), ξενοδοχείο 5 αστέρων πάνω στη θάλασσα, για αθόρυβη πολυτέλεια: ηλιοθεραπεία δίπλα σε πισίνες για παιδιά και ενήλικες, γήπεδα τένις και γκολφ, εστιατόρια, µπαρ, υπηρεσίες οµορφιάς κατόπιν ραντεβού, κοντά στο ξενοδοχείο θα κάνεις θαλάσσια σπορ και πολλά άλλα, όπως η ανανεωμένη Venus Art Gallery µε έργα καταξιωµένων Ελλήνων εικαστικών. Στον πολύ γραφικό οικισμό της Νάουσας, μόλις 50 μ. από την παραλία Πιπέρι, το ξενοδοχείο Senia (Νάουσα, 51971) είναι ένα συγκρότημα με σουίτες, διαμερίσματα, διαμερίσματα superior και δωμάτια, χτισμένο σε κυκλαδικό αρχιτεκτονικό στιλ, σε αποχρώσεις του λευκού και του μπλε. Οι μονάδες μπορούν να φιλοξενήσουν 2 έως 6 άτομα. Είναι ιδανικές για διαμονή τόσο για οικογένειες όσο και για ζευγάρια. Μερικές σουίτες διαθέτουν επίσης σαλόνι και κουζίνα με όλα τ’ απαραίτητα, ενώ κατόπιν αιτήσεως σου παρέχουν ακόμα και παιδικό κρεβάτι. Για την παραλία το ξενοδοχείο σού εξασφαλίζει δωρεάν ομπρέλες & ξαπλώστρες.

Τα Bungalows Marina (51204, 52819, info@parosmarina.grwww.parosmarina.gr) στη Νάουσα, χτισμένα από πέτρα, μέσα σε ένα ήρεμο ολάνθιστο κήπο και με θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας διαθέτουν ευρύχωρα studios, πλήρως εξοπλισμένα. Φιλόξενη ατμόσφαιρα και σπιτικό πρωινό με χειροποίητες μαρμελάδες από τα χεράκια της Μαρίνας. Τιμές φιλικές.

Στη Χρυσή Ακτή, στο Golden Beach Hotel (41194). Για την απόλυτη φυσική διαµονή χωρίς τηλεόραση και κλιµατιστικά, αλλά µε µακροβιοτική διατροφή και γιόγκα διάλεξε τα σπιτάκια του Okreblue (53249) στη Σάντα Μαρία. Τα πρωινά του Άγγελου σου δίνουν ενέργεια για όλη την ηµέρα. Απαγορεύεται αυστηρά ο στιγμιαίος καφές.

Πού να φας 

Η πιο «γόνιµη συνεργασία» Ιταλίας-Ελλάδας ακούει στο όνοµα La Piazza (52657), στην πλατεία της Νάουσας. Ένα γευστικό σταυροδρόµι µε µεσογειακές επιρροές και τη φινέτσα των ιδιοκτητών Χ. Μπιµπίκα και Χ. Κιούση. Το µενού είναι πλουραλιστικό χωρίς ακρότητες. Η έµφαση δίνεται στα ζυµαρικά. Στο εστιατόριο της Σωσώς είναι όλα προσεγµένα, από τη διακόσµηση µέχρι τις λεπτοµέρειες στα πιάτα. Πολύ φθηνές, µεγάλες, χορταστικές µερίδες ελληνικής και διεθνούς κουζίνας µε ντόπια και αγνά υλικά. Ανοίγει στις 19.30. Στο παλιό Ενετικό λιµάνι της Νάουσας βρίσκεται ο Μοσχωνάς (51623) µε σπεσιαλιτέ τη γλώσσα λιαστή, δηλαδή ψάρι ψηµένο στον ήλιο. Για παραδοσιακή κουζίνα, κυρίως κρητικά πιάτα, δίπλα στο κύµα στη γέφυρα της Νάουσας θα δεις το Μελτέµι (51263). Είναι ανοιχτό όλη την ηµέρα και η κράτηση είναι απαραίτητη.

Louloudia Bistro (55177, 699 5704674, 697 8152873)  Η νέα άφιξη στη νυχτερινή διασκέδαση της Νάουσας. Μπαρ-εστιατόριο με μεγάλη ποικιλία σε πιάτα και ποτά. Εδώ όλα είναι σπιτικά και το μενού αλλάζει κάθε μέρα. Στον κατάλογο των κρασιών ξεχωρίζουν τα εκλεκτά και παραδοσιακά κρασιά της τοπικής οινοποιείας Γιώργος Μωραΐτης. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το σκηνικό γίνεται Live. Τρεις εξαιρετικοί μουσικοί παίζουν ζωντανά ελληνική καλή μουσική.

Στον Aµπελά: Ανοιχτός όλη την ηµέρα ο ∆αµιανός  πάνω στην παραλία για ψάρι και κακαβιά, αλλά και κρέατα της ώρας. Bεντούρης (51324), ανοιxτά όλη την ηµέρα µε φρέσκα ψάρια και λαχανικά, όλα παραγωγής τους. Στη Νάουσα είναι και το Λάθος Πιάτο (55068) µε την πιο δηµιουργική κουζίνα του νησιού.

Στην Παροικιά: Πίσω από την Εθνική Τράπεζα, σε ένα καλτ στενάκι θα βρεις τις Xαρούµενες Πράσινες αγελάδες (24691) µε fusion δηµιουργίες και ethnic-chic ατµόσφαιρα.

Στο Πίσω Λιβάδι: Το ουζερί Xάλαρης (43257), ανοιxτό όλη την ηµέρα, µε αστακοµακαρονάδες και θαλασσινά.

Στην παραθαλάσσια περιοχή της Ξιφάρας για θαλασσινά, όπως κριθαράκι χταπόδι, αλλά και ρεβυθάδα φούρνου, οι γνώστες προτιµούν την καταπράσινη κυκλαδίτικη αυλή του Siparos (52785), που σερβίρει από τη µία το µεσηµέρι µέχρι τα µεσάνυχτα. Μη φύγεις από την Πάρο αν δεν δοκιµάσεις την τοπική ξινοµυζήθρα, το ντόπιο κρασί και το ονοµαστό ξίδι.

Για κάτι δροσερό και ελαφρύ: Yogit (Παροικιά, 27368) Η φετινή άφιξη στο λιμάνι της Παροικιάς. Είτε μόλις έχεις φτάσεις, είτε περιμένεις να φύγεις από το νησί, πρέπει να δοκιμάσεις το δροσερό και 100% ελληνικό γιαούρτι του Yogit. Καταρχάς γιατί είναι πεντανόστιμο, δροσερό και απόλυτα υγιεινό θα σου φτιάξουν τη γεύση και το ανοσοποιητικό σύστημα. Το Yogit έχει φανατικούς φίλους στο Facebook, όπου κάθε μέρα ανεβάζουν φωτογραφίες σκέτη πρόκληση. Μια ακόμα στάση  για παγωμένο γιαούρτι στην παλιά αγορά της Παροικιάς κάνε στο Slurp, ένα πανέμορφο μικρό κατάστημα με μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Το 100% ελληνικό και παραδοσιακό γιαούρτι συνοδεύουν φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και πολύχρωμα smarties. Δεν αποκλείεται να πετύχεις, αν είσαι τυχερός, την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Ζέτα Μακρυπούλια.

Πού να διασκεδάσεις

Στην Παροικιά: Στον Evino, για καφέ και φανκ κοκτέιλ µε θέα το ηλιοβασίλεµα – αλλά και για πιο αργά. Η Σελήνη ανοίγει το µεσηµεράκι και µένει µέχρι αργά, πολύ αργά. Παίζει γκαράζ, ίντι, µπριτ ποπ-ροκ και πανκ, αυστηρά. Για την καλύτερη ίσως caipirinha της Πάρου στο Brazil, στην παραλία Λιβάδια της Παροικιάς. Σερβίρει, επίσης, σάντουιτς και µεζέ για µπίρα. Για δροσιστικά κοκτέιλ, το Alga (22387) είναι εγγύηση. Στα µισά της παραλιακής οδού, λίγο πιο πάνω από του Μαρσέλ, το σκηνικό γίνεται jazz στο Pebbles (22283).

Στο Fotis café bar, πάνω στη θάλασσα, θα κάνεις οπωσδήποτε µια στάση για καφέ ή για ένα πολύχρωµο δροσιστικό κοκτέιλ. Το Agosta (51345) είναι ένα µπαράκι µε δική του κοινότητα στο Facebook, µε φωτογραφίες που θα σε πείσουν να περάσεις για ένα ποτό και τελικά να µείνεις για πολλά. Στην πλατεία είναι και το καφεµεζεδοπωλείο, Τακίµι (697 3735416), το οποίο σε ταξιδεύει στα παλιά και παραδοσιακά καφενεία της Πάρου. Στη νότια πλευρά του νησιού ο πιο όµορφος κήπος και το πιο cozy µπαράκι έχει χρώµα! To The Green Project (41388) είναι τo πιο «πράσινο» στέκι του νησιού.

Στον ∆ρυό: Στον Λουρίδη, beach bar πάνω στην παραλία, για φρέσκους χυµούς και στο Ρεσάλτο στο λιµανάκι για ροκ διάθεση. Στο Golden Garden, ανοιχτό µπαρ για πιο χαλαρές βραδιές.

Στη Mάρπησσα: Στο πιο µαγευτικό σηµείο της Πάρου και µε αµφιθεατρική θέα στο Αιγαίο βρίσκεται το συγκρότηµα Punda Beach Club (41717).

Ακριβώς πάνω στην καταπληκτική παραλία της Χρυσής Ακτής θα βρεις το πιο hip beach-bar της Πάρου. Τα Rebel Beach Bar & Louridis Apts (42189, 41714) βρίσκονται ακριβώς πάνω στην αµµουδιά, εκεί που σκάει το κύµα. Τέτοια αίσθηση ελευθερίας δεν έχεις ξανανιώσει… Η καλύτερη παραλία για windsurfing –όταν φυσάει– και για πλήρη χαλάρωση και διασκέδαση τις υπόλοιπες µέρες. Εδώ θα νιώσεις πραγµατικά διακοπές!
Παραλία Σουβλιάς/∆ελφίνι: Magaya beach bar (23791) Με έθνικ ατµόσφαιρα, ασιατικές γκουρµεδιές και κοκτέιλ, πιάτα ηµέρας και µουσικές ρέγκε και ό,τι άλλο «σηκώνει» το καλοκαίρι. Συχνά live και πάρτι, από τα πιο «κρυφά» και πιο αγαπητά µαγαζιά του νησιού.

Για αδρεναλίνη και χαλάρωση 

Natural High (694 4745612) στην παραλία Μοναστήρι, σημείο συνάντησης για φανατικούς σκιέρ, stylish wakeboarders/surfers με χαμηλοκάβαλες πολύχρωμες βερμούδες και old fashioned αλλά πάντα επίκαιρους barefooters. Έμπειροι εκπαιδευτές προσφέρουν μαθήματα αρχαρίων με εξειδίκευση στην εκμάθηση μικρών παιδιών και φυσικά μαθήματα για προχωρημένους riders που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους. Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης αξίζει μια βόλτα με το flyfish ή τα tubes. Για τους ρομαντικούς υπάρχει η βόλτα με τα SUP (stand up paddle) και τα θαλάσσια ποδήλατα, και για τους ταξιδιάρηδες ένα φουσκωτό εννέα μέτρων «σαλπάρει» καθημερινά για Κυκλάδες.

Olympus Gym (Λιβάδια Παροικιάς, 22233) Ένα πλήρες γυμναστήριο με όργανα γυμναστικής και καθημερινά μαθήματα fitness, yoga ή pilates για όλα τα επίπεδα. Το OlympusGym είναι ανοιχτό όλο το χρόνο από νωρίς το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ. Κατάλληλο για να κάψεις τοξίνες μετά τις ολονύχτιες οινοποσίες.

Stretch Pilates Studio (55189) Τέσσερα διαφορετικά είδη μασάζ με θέα τον υπέροχο κόλπο της Νάουσας. Στο άνετο και φιλικό περιβάλλον του Stretch μπορείς επίσης να κάνεις θεραπείες σώματος και αποτριχώσεις. Στο δεύτερο επίπεδο του στούντιο σ’ ένα λιτό, με ξύλινο δάπεδο ενιαίο χώρο, θα βρεις τα πάντα γύρω από το Pilates, βοηθήματα όπως foam rollers, λάστιχα, δαχτυλίδια και μπάλες, ή τα αυθεντικά όργανα Pilates όπως η Cadillac, το Reformer, το Ladder Barrel και η High Chair.

Paros Fish Spa (Νάουσα, 55077) Έξω ο ήλιος καίει. Έχει 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά. Μια γαλάζια αφίσα με δεκάδες μικρά ψάρια δείχνει το δρόμο για το la isla – parosfishspa. Οι πανέμορφες πολυθρόνες από bamboo μαγεύουν. Οι εντυπώσεις στο βιβλίο επισκεπτών σε πείθουν να δοκιμάσεις. Και δέχεσαι χιλιάδες φιλήματα πάνω στα πόδια. Εδώ θα ζήσεις την καινοτόμο μέθοδος απολέπισης των ψαριών Garra Rufa. Μια μέθοδος με μεγάλη απήχηση στην Άπω Ανατολή, που τώρα ήρθε στην Πάρο. Τα χωρίς δόντια Garra Rufa θα σου προσφέρουν πέρα από την απολέπιση, ανακούφιση, ευεξία και διασκέδαση. Κλείσε ραντεβού στο www.parosfishspa.gr

Πού να ψωνίσεις

Bit of Salt (42757, 28625) Επώνυµα casual ρούχα και αξεσουάρ σε δύο καταστήµατα στην Πάρο. Θα βρεις λίγο από αλάτι και πολύ από ρούχα για windsurf, kitesurf και μόδα για όλα τα γούστα με brands όπως Napapijri, Super Dry, Volcom, Lost, Fox, Quik Silver, Roxy, New Balance, Oakley, Reef, καθώς και τα γερµανικά ποδήλατα Ghost. Οι μικροί fashionistas τρελαίνονται για τα ολόσωμα κορμάκια και τα φούτερ hoodies «Bit of Salt».

Ada Kamara Boutique (Παροικιά, 28324) Φίνα και μποέμ. Ελεύθερη και ρομαντική. Αυτό είναι το στιλ της Άντας. Αυτό είναι το στιλ των ρούχων της. Η Άντα Καμάρα σπούδασε σχέδιο μόδας στο Παρίσι, αλλά στην Ινδία σχεδιάζει και παράγει την ετήσια συλλογή της από το 2003. Εκεί αντλεί την έμπνευσή της και τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τα ρούχα της από μετάξι, βαμβάκι και λινό. Από το 2008 η Άντα άνοιξε το μαγαζί της στην Παροικιά.

Twill (Αγορά Νάουσας, 55176) Στην είσοδο της παλιάς αγοράς θα βρεις νεανικές προσεκτικά επιλεγμένες προτάσεις για το γυναικείο ντύσιμο. Μαγιό και αξεσουάρ επώνυμων οίκων (Regalinas, Quequapa, S12, e-vil, vitamin A, Young Fabulous and Broke, Forever Unique, Ice Watch), ρούχα άνετα, ελκυστικά, δροσερά, προσιτά στην τιμή, δηλαδή ο ορισμός της καλοκαιρινής διάθεσης στην Πάρο.

ΙZU le petite boutique (Παροικιά, 24538, Νάουσα, 55401) Επιβάλλεται να περάσεις μια βόλτα είτε βρεθείς στην Παροικιά είτε στη Νάουσα. Ξεχωρίζει από τη πρωτοτυπία της βιτρίνας, αλλά και τις προσεγμένες τιμές. Μέσα θα βρεις χωρίς πολύ ψάξιμο ιδιαίτερα ρούχα, πραγματικά ξεχωριστά, καθώς το κατάστημα βγάζει κάθε σεζόν τη δική του exclusive συλλογή που διατίθεται μόνο εκεί. Επίσης, θα σε εντυπωσιάσει η τεράστια ποικιλία σε φουλάρια εσάρπες, παρεό από μετάξι, βαμβάκι, μπατίκ και θα μπεις στον πειρασμό να τα συνδυάσεις με μια τσάντα ή με πρωτότυπα και άκρως καλοκαιρινά κοσμήματα. Μη χάσεις (!) το μεγάλο stand με έκπτωση 60% σε μόνιμη βάση.

Τόνος (53169, 694 4426424, toniale@gmail.com) Στον κεντρικό δρόμο της αγοράς της Νάουσας, ο Τόνος είναι ένα «ζωντανό» σπίτι με ιδέες και λύσεις για το προσωπικό σου χώρο, αλλά και δώρα πρακτικά για αγαπημένους και φίλους. Έπιπλα σε συνεργασία με το Interni Moda Bagno, διακοσμητικά, κουζινικά, γαλλικά λευκά είδη και ό,τι άλλο αφορά στο σπίτι. Αντικείμενα διαλεγμένα με προσοχή, και με ιδιαίτερα καλοκαιρινή διάθεση. Εξάλλου, σε νησί είμαστε!

Anthemis (Παροικιά, 21188) Κόσμημα φτιαγμένο στο χέρι, το οποίο δεν θα το βρεις πουθενά αλλού παρά μόνο στην Πάρο. Κοσμήματα από ημιπολύτιμες πέτρες και ασήμι δουλεύονται με προσοχή στη λεπτομέρεια από την Ελένη και την Κατερίνα. Θα βρεις επίσης χειροποίητες τσάντες, ζώνες και μοναδικά άλλα αξεσουάρ που λατρεύουν οι γυναίκες.

Lolita Λαμπρά κοσμήματα, κοριτσίστικα αξεσουάρ με μοναδικά βραχιολάκια, αέρινα ρούχα για τα μελτέμια της Πάρου.

Melissa (Παροικιά, 24840, Νάουσα 51051, info@melissastores.com και στο Facebook) «Να είσαι υπέροχος σε µια ζωή γεµάτη από τα αγαπηµένα σου αντικείµενα». Με αυτό το µότο η Ελένη και ο ∆ηµήτρης έφεραν στην Πάρο έναν κόσµο εκλεπτυσµένων αξεσουάρ, ντιζάιν αντικειµένων, ρούχων και ειδών σπιτιού υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Planet Mushroom (Νάουσα, 53144, 51668, 53047) Με πηγή έµπνευσης τη µουσική, αλλά και τις µητροπόλεις του στιλ (Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Μιλάνο και Βαρκελώνη), µε τις οποίες είναι σε διαρκή επαφή, εδώ θα βρεις τις πιο ψαγµένες ετικέτες και στα δύο καταστήµατα.

Sun and Sand (Παροικιά, 24065) Ξεχωριστό κατάστηµα µε φιλικό περιβάλλον και σπάνια, µοναδικά κοµµάτια, όλα χειροποίητα. Κοσµήµατα, σανδάλια, ψάθινες τσάντες, φουλάρια, καπέλα κ.λπ.
Nails Bar (697 4710707) Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση, τεχνητά νύχια, γενικώς περιποίηση των άκρων στο λιµάνι της Νάουσας, στη θέση Κάστρο.

Πού να ταξιδέψεις 

Κρουαζιέρες για ιδιωτικές βουτιές σε απόμερες παραλίες, ψάρεµα σε τιρκουάζ νερά και εκδρομές για ηλιοβασίλεμα διοργανώνει κάθε μέρα ανελλιπώς το Ρεγγάκι (694 7403425). Ο Πέτρος αναχωρεί από το λιµάνι της Παροικιάς στις 10.15 και από το λιµάνι της Πούντας στις 11.00. Κάνει στάση για βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της «Γαλάζιας Λίµνης» και µετά ταξιδεύει στο σπήλαιο Μαστιχάρι και στο νησί ∆εσποτικό. Η εκδροµή διαρκεί επτά ώρες και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το πλήρωµα προσφέρει φρούτα, φαγητό και ποτά. Επίσης διαθέτει εξοπλισµό για καταδύσεις. Η βαρκάδα του ηλιοβασιλέµατος µε το Ρεγγάκι ξεκινάει µία ώρα πριν δύσει ο ήλιος και, εκτός από δωρεάν µεζέ, διαθέτει ποτό και µουσική υπόκρουση. Μπορείς να νοικιάσεις όλο το Ρεγγάκι µε την παρέα σου.

Με το πλήρως ανακαινισμένο αλλά και παραδοσιακό σκάφος «Μιχαήλ-Ζέππος» (694 43312243) μπορείς να ανακαλύψεις με τους φίλους σου απρόσιτες παραλίες, ξεχωριστούς ορμίσκους και σπηλιές. Όλα θα τα κάνεις μαζί με το πλήρωμα: ψάρεμα, μάζεμα αχινών και μετά μαγείρεμα. Το κρασί κατά τη διάρκεια της εξόρμησης ρέει άφθονο και είναι βιολογικής καλλιέργειας. Η σούμα είναι φυσικά Παριανή και τα λαχανικά και τα φρούτα από το περιβόλι του καπετάνιου. Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μην ξεχάσεις το μαγιό και τη μάσκα για τις βουτιές.

Μη χάσεις! 

Στις 21/8 τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης/Ζωγραφική – Εγκατάσταση, στην οποία συμμετέχουν οι Χρήστος Βαγιάτας, Μάρκος Καρελλάς, Μαίρη Καρυδά στην γκαλερί Ποντοπόρος (παραλία Αγ. Δημητρίου – Νάουσα, gallery@pontoporos.gr) Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27/8. Ο Χ. Βαγιάτας βάζει στη δουλειά του τον τίτλο «εν-θέτω» και επιθυμεί να προσεγγίσει χωρικές συνθήκες της γραμμής. Χρησιμοποιεί κυρίως υλικά που από μονά τους συνθέτουν τη γραμμή, όπως καλώδιο, σχοινί, σπάγκο, σύρμα κ.ά.

Kωδικός: 22840
Αστυνοµία: 23333
Λιµεναρχείο: 21240
∆ήµος: 22843 60100
Πρώτες Βοήθειες: 22843 60000 

Πηγή: athensvoice.gr