Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα, πολλώ δε μάλλον συζητηθεί με την Κυβέρνηση. Δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι το μόνιμο «θύμα», που καλείται για πολλοστή φορά να «πληρώσει» τις αστοχίες κάποιων άλλων. Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ των άλλων, με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με αφορμή δημοσιεύματα για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και μετάταξης των 4.000 υπαλλήλων της στην Ελληνική Αστυνομία.

dimotiki-astynomiaΑναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας για το ενδεχόμενο κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και μετάταξης των 4.000 δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία.

Δηλώνουμε ότι ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα, πολλω δε μάλλον συζητηθεί με την Κυβέρνηση. Μάλιστα εμείς, ως ΚΕΔΕ, έχουμε διατυπώσει εγγράφως επείγον αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων στους δήμους, για την οποία έχουμε συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες των δήμων με ορθολογικό τρόπο.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι το μόνιμο «θύμα», που καλείται για πολλοστή φορά να «πληρώσει» τις αστοχίες κάποιων άλλων. Και δεν είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, που προσφέρει υπηρεσίες και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας, να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή.