Καλοκαίρι πριν τις Δημοτικές εκλογές και ένας πόλεμος ξεκίνησε ήδη να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

kalpesΠόλεμος εναντίων νέων ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ εμπλακεί στην πολιτική ,που δεν έχουν καμία σχέση με τις κομματικές επιλογές του παρελθόντος , ανθρώπων που επιθυμούν να δώσουν τη δική τους μάχη για ένα αύριο και στο παιχνίδι αυτό δυστυχώς «πέφτουν» μεγάλα όπλα -διαφαίνεται ήδη να συμβαίνει σε πάρα πολλούς δήμους της Ελλάδας- όπως είναι η χρήση των ΜΜΕ(τοπικών και μη). Λίβελοι , αρνητικές κριτικές και αποδοκιμαστικά σχόλια, μπαίνουν στη μάχη κάποιων που προσπαθούν, να επηρεάσουν και να προϊδεάσουν αρνητικά τους δημότες , κάνοντας αναφορά στο «ανύπαρκτο έργο των νέων»(πώς να έχουν αλήθεια αφού είναι καινούργιοι;)στην εξωτερική τους εμφάνιση, μειώνοντας το προσωπικό τους έργο χρησιμοποιώντας ύβρεις και φυσικά ειρωνεία. Πρόκειται για μια κακοπροαίρετη μέθοδο πειθούς με στόχο να επηρεαστούν αρνητικά και συναισθηματικά (οι δημότες) ώστε να απορριφθούν οι νέοι πριν ακόμα μπουν στον εκλογικό στίβο, χρησιμοποιώντας -επαναλαμβάνω- ως μέσα τη λασπολογία και τη συκοφαντία με στόχο τη δυσφήμιση. «Επίθεση στο ήθος του αντιπάλου» λέγεται και πιστέψτε με πολλοί από μας το απεχθανόμαστε..

Τους λένε- μέσα σε όλα- νέους και άπειρους..Αυτό όμως πια δεν είναι μείον..Είναι συν…Συν γιατί οι σημερινοί 20άρηδες 30άρηδες 40αρηδες θέλουν το καινούργιο για να πιστέψουν κάπου και να αποκτήσουν ελπίδα ξανά..Θέλουν νέους ανθρώπους με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα να αλλάξουν το παγιωμένο ,το άκαμπτο, το εξαρτημένο. Θέλουν τους δημοτικούς τους πλέον αρχηγούς ανεξάρτητους ,πολυκομματικούς και να μην έχουν ουδεμία σχέση με κομματική ιδεολογία και αν κάποιος «παλιός» προσπαθήσει να κατέβει έτσι θα πρέπει να αποδείξει και να πείσει ότι έχει αφήσει πίσω του τις παλιές πρακτικές για να κερδίσει τη μάχη του..

Τους χαρακτηρίζουν ως «νέους κενής ιδεολογίας» μα οι ίδιοι λένε ότι έχουν ιδεολογία μόνο που είναι διαφορετική από αυτή που υπήρχε τόσα χρόνια. Τόσα χρόνια Δημοτικοί μας άρχοντες στηρίζονται από τα κόμματα. Σχεδόν κάθε επιλογή Δημάρχου ήταν κομματική επιλογή.Τώρα κατεβαίνουν νέοι άνθρωποι μόνοι τους ,ανεξάρτητοι ,χωρίς να τους «κατεβάζουν» . Τώρα πια δεν υπάρχουν κόμματα και ξεκινάει η νέα ιδεολογία με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.. Τολμάνε αυτοί οι νέοι και άγνωστοι και βάζουν το δικό τους στοίχημα . Αφουγκράζονται την κοινωνία ,και ζητάνε να συμπαραταχθούν μαζί τους όλοι όσοι θέλουν να φύγει το παλιό και να έρθει νέα πνοή που θα γεννήσει το καινούργιο.Έχουν σχέδιο ,υποστηρίζουν ,καθώς και την αποφασιστικότητα να αλλάξουν τα κακώς κείμενα..

Θα πρέπει όσοι λοιπόν χρησιμοποιούν αυτό το μέσο να γνωρίζουν ότι οι γνώστες αυτού του πολιτικού λόγου είναι πιο πολλοί πλέον από όσους δεν τον γνωρίζουν , και πως κάθε προσπάθεια δυσφήμισης φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουν καθώς αποκαλύπτεται η αδυναμία των « επιτιθέμενων» να στηρίξουν τις απόψεις τους με λογικό τρόπο.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Ας τους αφήσουμε να δείξουν ποιοι είναι ,τι ονειρεύονται ,πώς σκοπεύουν να προχωρήσουν. Εξάλλου αυτούς που τώρα είναι στην εξουσία πως τους εμπιστευθήκαμε κάποτε τις τύχες των Δήμων μας; Τους ξέραμε από τα προηγούμενα χρόνια σαν Δημοτικούς άρχοντες; Ξέραμε τι θα κάνουν; Όλοι ξεκίνησαν από το μηδέν. Τους δώσαμε όμως την ευκαιρία και ναι άλλοι πέτυχαν και άλλοι απέτυχαν.

Ας τους αφήσουμε να μας δείξουν τις δυνατότητες ,το πρόγραμμά τους, το όραμά τους και ας αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν αν έπεισαν ή όχι όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης. Ας αφήσουμε πίσω μας το να ψηφίζουμε κομματικά και ας επιλέξουμε αυτούς που θα δουλέψουν για τους Δήμους γιατί τα χρόνια που έρχονται δεν θα χουν καμία σχέση με το παλιό και η Τοπική Αυτοδιοίκηση χαράζει πια νέα πορεία στο αύριο..

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να δούμε μια αξιοπρεπή μάχη κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των υποψήφιων για τους Δημοτικούς θώκους ,ΧΩΡΙΣ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ κάτω από τη ζώνη, με λογική επιχειρηματολογία , χωρίς παραπειστικές μεθόδους,  χωρίς ξύλινο λόγο, μεγαλοστομία ή θεωρητικολογία και προπάντων χωρίς επίκληση στο ήθος του δέκτη (που σε αυτή την περίπτωση είμαστε όλοι εμείς οι Δημότες)και χωρίς επίκληση στο ήθος του αντιπάλου τους. Ας μείνουμε μόνο στην κριτική των πράξεων ,θετικών ή αρνητικών, στα προγράμματα, και στο όραμα που έχουν οι υποψήφιοι . Επιτέλους καιρός να αλλάξουν τα πράγματα. Ας ξεκινήσουμε από αυτά..

ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ .