Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο 26/6/2013 το μεσημέρι στις 1μμ, στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Βέροια. Στην ανακοίνωσή της η Ο.Ε.Β Βέροιας αναφέρει:

o.e.veria«Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σε συνάρτηση με την παντελή απουσία διάθεσης, τόσο από την Διοίκηση του Οργανισμού όσο και από την Κυβέρνηση, για υιοθέτηση μέτρων που να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του και για μια ρεαλιστική ρύθμιση των συνεχώς αυξανόμενων οφειλών των ασφαλισμένων, αποτελούν προάγγελο για νέες τροπολογίες και μειώσεις ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΠΑΡΟΧΩΝ.

Όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Περισσότεροι από 1.000.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της O.E.B.Βέροιας, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00.

Διεκδικούμε:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού

Την Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

Την ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση

Την ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014

Την αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ».