Η Κέα, πολύ κοντά στην Αττική, αποτελεί εξαιρετική λύση για long weekends. Θα πάρεις το καράβι από το Λαύριο και θα φτάσεις στο νησί που πήρε το όνομά του από τον Κέω. Η πρωτεύουσα του νησιού λέγεται Ιουλίδα.

24298-53819Πού να πας

Η Χώρα, χτισµένη στη θέση της αρχαίας Ιουλίδας, είναι η πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικό της τα παραδοσιακά σπίτια µε τις κεραµοσκεπές τους και τα πλακόστρωτα δροµάκια. Για τους εθισμένους στην τεχνολογία τα νέα είναι καλά: ο δήµος έχει εγκαταστήσει δωρεάν ίντερνετ για όλη την περιοχή. Οι Πήσσες, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, φηµίζονται για τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ποιήεσσας. Το Βουρκάρι είναι ένα κοσµοπολίτικο θέρετρο µε πολλά µπαρ και εστιατόρια.

Πού να κολυµπήσεις

Στον Οτζιά (πας και με λεωφορείο από Ιουλίδα), την πιο πολυσύχναστη και οικογενειακή παραλία του νησιού. Στα Ξύλα, περνάς ήπιο χωματόδρομο αλλά αποζημιώνεσαι από γαλάζια νερά και ατελείωτη αμμουδιά. Στο Γιαλισκάρι, 1 χλμ. από το λιμάνι, με αρμιρίκια για σκιά και καφέ για άραγμα. Στον Κούνδουρο, σχεδόν 45 ασφαλτοστρωμένα λεπτά από το λιμάνι με διαδοχικές παραλίες, λιγότερο ή περισσότερο ερημικές για κάθε γούστο. Στο νότιο τμήμα είτε στον Πλατύ Γιαλό, για σχετική απομόνωση, είτε στον Σχίνο, αν το λέει η καρδιά του 4×4.

Πού να φας και να πιεις

Για φρέσκο ψάρι στο Βουρκάρι: στην Enoteca, στον Αρίστο και στις Εννιά Κόρες. Στην Άννα (Οτζιάς), αν στις διακοπές πάντα ψάχνεις το καλό μαγειρευτό. Εναλλακτικά, για τον παραπάνω λόγο στη Ζούλα της Κορρησίας. Μεζέδες στο ουζερί του Μπελβεντέρη στην Ιουλίδα. Ποτό στο Afro με… σαφή μουσική κατεύθυνση και στο κλασικό νησιώτικο (κι ενίοτε ροκ) Βινύλιο στο Βουρκάρι.

Πού να µείνεις

Οτζιάς: Anemmousa Studios (21335), Cavo Perlevos Studios (21120). Βουρκάρι: Aigis Suite (21825), Okeanida (21960), Meltemi (21286). Κούνδουρος: Saint George Bungalows (31385).

Κωδικός: 22880

Αστυνοµία: 21100

Λιµεναρχείο: 21344

∆ήµος: 22883 60000

Πρώτες Βοήθειες: 22200

Πηγή: athensvoice.gr