Να εφαρμοστεί και να αξιοποιηθεί η απόφαση ΣτΕ για την ΕΡΤ και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν σχέση με συνλειτουργία των τριών κομμάτων, ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Image kouvelis.jpgΌπως είπε, η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, τονίζοντας ότι η ίδια η απόφαση υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ.

«Αναμένουμε χωρίς καθυστέρηση όλες οι συχνότητες να βγουν στο αέρα», εκτίμησε και υπογράμμισε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την εθνική ραδιοτηλεόραση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει αμέσως σε κίνηση συνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ και να δρομολογηθούν οι αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός.

Ακόμα χαρακτήρισε μονομέρεια την κίνηση Σαμαρά να προωθήσει την πράξη νομοθετικού περιεχόμένου.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι με αφορμή την ΕΡΤ ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των τριών κομμάτων.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ «επισπεύδουσα δύναμη», αλλά όπως είπε «άλλο οι μεταρρυθμίσεις, άλλο το μαύρο χρώμα στους δέκτες».

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε να εφαρμοστεί και να αξιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη συλλειτουργία των τριών κομμάτων.

Πηγή: skai.gr