Απονομή των επάθλων στους μαθητές των τμημάτων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον Μεγάλο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου στην πλατεία Δημαρχείου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην εκδήλωση χαιρέτησαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Μαυροκεφαλίδης και Βασίλης Παπαδόπουλος, που παρέδωσαν τα δώρα στους μαθητές.

Πρώτο τμήμα αναδείχθηκε το Γ1 του 2ου Γυμνασίου Βέροιας, οι μαθητές του οποίου παρέλαβαν από ένα ποδήλατο.

Δεύτερο τμήμα αναδείχθηκε η Γ τάξη του 16ου Δημοτικού σχολείου, οι μαθητές του οποίου παρέλαβαν από μια ηλεκτρονική συσκευή μουσικής MP4.

Τρίτο τμήμα αναδείχθηκε το Α3 του 2ου Λυκείου Βέροιας, οι μαθητές του οποίου παρέλαβαν από μια ηλεκτρονική συσκευή μουσικής ΜΡ3.

Οι μαθητές του Α3 – 2ου Λυκείου Βέροιας με επικεφαλής την μαθήτρια Ιωάννα Τζιώμου συγκίνησαν με την πρωτοβουλία τους ανακοινώνοντας ότι προσφέρουν στον Δντη του Ειδικού Σχολείου Βέροιας 4 συσκευές ΜΡ3, ενώ και τις υπόλοιπες 21 που κέρδισαν τις πρόσφεραν στην οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Μαυροκεφαλίδης και Β. Παπαδόπουλος εξήραν την διάθεση πρωτοβουλία των μαθητών να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης και τόνισαν ότι η ανακύκλωση όπως και κάθε μορφή ορθής περιβαλλοντικής πρακτικής πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους ώστε οι επόμενες γενιές πολιτών να ζήσουν σε ένα πιο καθαρό αστικό και φυσικό περιβάλλον.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στην συγκινητική κίνηση των μαθητών του Α3-2ου Λυκείου Βέροιας, που με το δικό τους τρόπο έστειλαν ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία.