Από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Βέροιας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση συμπαράστασης προς του εργαζομένους της ΕΡΤ, μέσω της οποίας γίνεται γνωστό πως θα συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

deyav_verias

Βέροια 12 / 6 /2013

 Ως εργαζόμενοι

– Δηλώνουμε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε ενάντια στην κατάργηση των δημόσιων οργανισμών.
– Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πραξικοπηματική καταστρατήγηση της συνταγματικής νομιμότητας (άρθρο 14 ΣΤΕ για δικαίωμα πολιτών στην ενημέρωση).
– Φρονούμε ότι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.

Σήμερα πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας ότι ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά και για κανέναν. Αυτό που επιβάλλεται πλέον είναι ο αγώνας.

Το Σωματείο μας συμμετέχει μαζί με την Ομοσπονδία μας στην 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για τις 13 Ιουνίου 2013 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Όλοι στον αγώνα των εργαζομένων για την άμεση απόσυρση ή και κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΡΑΚΗΣ                       ΗΛΊΑΣ ΤΣΑΚΤΑΝΗΣ