Φωτο αρχείου

Με αφορμή περιστατικό ομαδικής δηλητηρίασης αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της οδού Ανοίξεως αργά το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου, ο Δήμος Βέροιας εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την ενέργεια από όπου και αν αυτή προήλθε.

Τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες προσβάλλουν τον πολιτισμό των κατοίκων της πόλης και αμαυρώνουν την εικόνα της περιοχής. Για το λόγο αυτό, ο δήμος δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές που προκαλούνται από μικρή μερίδα ασυνείδητων συμπολιτών μας.

Η αντίδραση του δήμου στο περιστατικό ήταν άμεση καθώς αν και Κυριακή πρωί (ημέρα αργίας για το προσωπικό του δήμου) περισυνέλλεξε όλα τα νεκρά ζώα στα οποία έγινε στη συνέχεια νεκροτομή από τον αρμόδιο κτηνίατρο της Περιφέρειας. Το συνεργείο περισυνέλλεξε συνολικά 7 ζώα όσα δηλαδή υπήρχαν στα σημεία που υποδείχτηκαν από τους κατοίκους και τις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται επίσης ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το γεγονός ουδεμία σχέση έχουν με την πόλη της Βέροιας αλλά αντίθετα πρόκειται για φωτογραφίες αρχείου που τραβήχτηκαν στο παρελθόν σε άλλες πόλεις χωρίς τη σχετική υποσημείωση από τα μέσα που τις χρησιμοποίησαν.

Η Δημοτική αρχή ενημερώνει ότι η χρήση επικινδύνων δηλητηρίων με σκοπό τη θανάτωση αδέσποτων ζώων, πέρα από πράξη επαίσχυντη και ποινικά κολάσιμη, αποτελεί ταυτόχρονα άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Έτσι, καλεί σε επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση όλους τους δημότες ώστε να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, προτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές όπως την Αστυνομία, την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και το Δήμο Βέροιας, σε περίπτωση που υποπέσουν στην αντίληψή τους παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών.