Χιλιάδες συνδικαλιστές έχουν κατακλύσει την πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της Άγκυρας, όπου διαδηλώνουν με αίτημα την παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

turkey_oc2Παράλληλα σήμερα, Τετάρτη, ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας ανακοίνωσε το θάνατο ενός ακόμα διαδηλωτή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων τις έξι ημέρες των ταραχών στα τρία άτομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Χουριέτ”, ανακοινώθηκε πως ο τούρκους ακτιβιστής Ετέμ Σαρισουλούκ, που χτυπήθηκε στο κεφάλι στη διάρκεια ταραχών στην Άγκυρα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σήμερα, Τετάρτη, εκπρόσωποι των διαδηλωτών πραγματοποίησαν συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης. Η ομάδα “Αλληλεγγύη στο Ταξίμ” παρέδωσε λίστα με τα αιτήματα των διαδηλωτών στον Μπουλέντ Αρίτς.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές ζητούν, την καθαίρεση των αστυνομικών διευθυντών στις πόλεις όπου υπάρχουν ταραχές, την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών, τον τερματισμό της χρήσης δακρυγόνων και την εγκατάλειψη του σχεδίου ανάπλασης στο πάρκο Γκεζί.

Πηγή: skai.gr