O Δήμος Βέροιας συμμετέχει στο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα «ΦΥΣΙΣ» που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος «Νεολαία σε Δράση».

dimarxio_veriasΤο πρόγραμμα εκπονείται με πρωτοβουλία της Vereinigung für Genreverbindende Kunstprojekte e.V. και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Βερολίνου και θα υλοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Βέροιας. Το πρόγραμμα «ΦΥΣΙΣ» στοχεύει στην γνωριμία νέων καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες, καθώς και στην καλλιτεχνική δημιουργία κατά την διάρκεια των εργασιών του σε επαφή με τη φύση, επαφή που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της γερμανικής πρεσβείας στη Ρώμη, του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και της Δημάρχου Βεροίας, θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 19 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών και να ασχολούνται με εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία, φωτογραφία, χορό και πολιτικές επιστήμες. Προβλέπεται να συμμετέχουν συνολικά 60 νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε εργαστήρια που θα αναλάβουν ειδικοί καλλιτέχνες.

Οι νέοι θα στεγασθούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος της Παναγίας Σουμελά. Τα έξοδα διαμονής και διατροφής είναι καλυμμένα.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκδρομές στο Δίον, στην Πέλλα, στη Θεσσαλονίκη, στη Βεργίνα και στην πόλη της Βεροίας.

Περί το τέλος του προγράμματος, τα έργα των νέων θα εκτεθούν σε έκθεση που οργανώνεται για τον σκοπό αυτό, η οποία στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών, στο Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης, στην Assisi και στο Βερολίνο (Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου). Παράλληλα, προβλέπεται να δοθούν από τους νέους 2 συναυλίες, μία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και μία στο Αρχοντικό Σαράφογλου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νέοι, ηλικίας 18-24 ετών να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Δημαρχείο Βέροιας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι τέλος Ιουνίου 2013.