Αφιερωμένη στη Μητέρα μας, ένα πρόσωπο ιερό, ένα πρόσωπο σπουδαίο, το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζουμε όταν ερχόμαστε στον κόσμο.Η μητέρα ήταν , είναι και θα συνεχίσει να είναι σε μια οικογένεια ο ακλόνητος βράχος, που θα μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας. Η κάθε μία με τα δικά της < όπλα > και πάντα με γνώμονα το καλό της οικογένειας,της κοινωνίας και της πατρίδας θα δίνει το δικό της σκληρό αγώνα για το καλύτερο.

Είναι αδύνατον, μέσα σε λίγες λέξεις, να χωρέσει η απεραντοσύνη της αγάπης, το μεγαλείο της αφοσίωσης και της θυσίας μιας μάνας για το παιδί της. Η μητέρα, είναι κάτι πολύ περισσότερο από το πρόσωπο που φέρνει στον κόσμο μια καινούρια ζωή. Διαμορφώνει χαρακτήρες, πλάθει ψυχές, ανατρέφει, φροντίζει, συμπαραστέκεται, κουράζεται, δακρύζει, αναστενάζει, αγωνιά μα και χαίρεται…

Όλοι στρεφόμαστε στη μητέρα μας, στη γλυκιά αγκαλιά της μάνας, όλες τις ώρες, στη μεγάλη θλίψη αλλά και στη μεγάλη χαρά. Η μητέρα μας πάντα βάζει τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα, είναι η ασπίδα μπροστά σε κάθε κίνδυνο και γίνεται θυσία για την ευτυχία των παιδιών της. Το ζεστό και τρυφερό αίσθημα της πληρότητας που νιώθει μια μητέρα στο άκουσμα της λέξης «Μάνα», δε συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Ο θαυμασμός και ο σεβασμός μας, όμως, ανήκει στη μάνα ηρωίδα, που με υπομονή παλικαρίσια και τρυφερότητα μεγαλώνει το ανάπηρο παιδί της. Ανήκει και στη μητέρα που καλείται να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της, συχνά κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, χωρίς να είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό. Η μάνα καλείται να παίξει διπλό ρόλο, του πατέρα και της μητέρας, όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσει πρακτικά θέματα, που για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα και συχνά νιώθει απογοητευμένη και αποθαρρυμένη, τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί της.

Με αυτά τα λόγια συγκίνησε η κ. Έφη Λιακοπούλου όλες τις μητέρες που παρευρέθησαν στην εκδήλωση , την οποία το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά.

Τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος της Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδου, ο πρόεδρος του συλλόγου Πρωτοβουλία για το Παιδί κ. Τέλης Σιδηρόπουλος και πλήθος κόσμου.

Η γιορτή έκλεισε με κεράσματα και δώρα προς τις μαμάδες που παρευρέθησαν ανανεώνοντας το καθιερωμένο ραντεβού για την επόμενη χρονιά.