Ξεκινάει σταδιακά από σήμερα, Δευτέρα 6/5/2013,  η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα και όχι μόνο, με ενισχυμένη την καθιερωμένη παρουσία της Τροχαίας στις εθνικές οδούς.

Image autokinita_exodos.jpgΗ επιστροφή θα ξεκινήσει σήμερα και θα συνεχιστεί και την Τρίτη, εφόσον μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, η επιστροφή θα είναι έντονη, .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στις εθνικές οδούς, τo μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών τίθεται σε ισχύ στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών (15:00-22:00 σήμερα και 11:00-21:00 αύριο):

• Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800.

• Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

• Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

• Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στο 100% φθάνει η πληρότητα των πλοίων από Κυκλάδες, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα του Πάσχα στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 00.00 έως τις 12.00 οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Επίσης, σχετικά καλός θα είναι ο καιρός. Σε κάθε περίπτωση και τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι “σύμμαχος” και επί της ουσίας γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες περιορισμένης διάρκειας ενδέχεται να σημειωθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.