Εντυπωσιακά υψηλή και συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων «ημέρα αλληλεγγύης – Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά στην Κρίση που μας Περιβάλλει», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βέροιας – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

φωτογραφίαΟι εκδηλώσεις αφορούν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης στην εποχή της οικονομικής κρίσης μέσα απ τη συγκέντρωση τροφίμων για απόρους.

Χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και βρέθηκε στο θεατράκι της Αγ. Παρασκευής και την πλ. Καπετανίδη. Δεκάδες παιδιά του 9ου Δημοτικού ήταν εκεί και σχημάτισαν συμβολικά μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, ενώ εκατοντάδες πολίτες προσέρχονταν και άφηναν σακούλες με τρόφιμα που συγκέντρωνε το προσωπικό της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου με τη συμμετοχή 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Προμηθέας στα Εβραίικα από τις 10 το πρωί ως τις 13.30 το μεσημέρι.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, τελευταία ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων αλληλεγγύης στην πλατεία Δημαρχείου από τις 11 έως τις 13.30 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των παιδιών από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στη συγκέντρωση τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες μας ενόψει των γιορτών της Ανάστασης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κοινωνικής Προστασίας υγείας και εθελοντισμού ,Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, ο Πρόεδρος της ΚΑΠΑ ,Παύλος Παυλίδης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύσιος Διαμαντόπουλος.