Ξεκίνησε το έργο για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στο Μακροχώρι, το οποίο θα επιφέρει και την πολυπόθητη λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

ΕΡΓΑ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ«Επιτέλους μετά από την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και χρονοβόρων διαδικασιών ξεκίνησε το έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Μακροχωρίου τ. Δ. Αποστόλου Παύλου Νομού Ημαθίας». Ένα μεγάλο έργο που περιμένουν με ανυπομονησία όλοι οι κάτοικοι του Μακροχωρίου, ένα σημαντικό έργο πνοής για την περιοχή ενταγμένο στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες του ενιαίου Δήμου Βέροιας και με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς κάθε κάτοικο του Δήμου μας..» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτριος Δάσκαλος κατά την επίσκεψή του στο έργο.

Στην επίσκεψή του αυτή τον κ. Δημήτρη Δάσκαλο συνόδευσαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου κ. Διονύσιος Κουλουριώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βέροιας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και συνεργάτες της ΔΕΥΑ Βέροιας.

Το έργο της αποχέτευσης Μακροχωρίου είναι προϋπολογισμού € 6.536.000,00 , είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΡΑ «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη», και με την υλοποίησή του που χρονικά τοποθετείται σε χρόνο μικρότερο του συμβατικού θα δοθεί επιτέλους, οριστική λύση, στο πρόβλημα της αποχέτευσης του Μακροχωρίου, ενώ το υπό κατασκευή δίκτυο θα συνδεθεί με την εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού της Βέροιας που είναι και ο τελικός αποδέκτης.