Η Μπάγερν νίκησε τη Γιουβέντους με 2-0 και στο Τορίνο και πήρε πανάξια το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί φτάνουν στους “4” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη φορά τις τέσσερις τελευταίες σεζόν.

000a0155-a84f-4007-af07-4a5713b2e64f_3Οι Iταλοί που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν αποκλείστηκαν για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση από γερμανική ομάδα (είχαν “5 στα 5” μέχρι πρότινος), ενώ έχασαν και πάλι στην έδρα τους σε ευρωπαϊκό ματς μετά το 1-4 από την… Μπάγερν το 2009 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, με τη Γιουβέντους να είναι πιο δραστήρια και να έχει δυο καλές στιγμές με τον Πίρλο στο 23′ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ που απέκρουσε ο Νόιερ και τον Μπονούτσι στο 41′ που σούταρε άουτ από τη μικρή περιοχή. Η αλήθεια είναι ότι η Μπάγερν δεν πιέστηκε και μάλιστα θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις με τους Μίλερ, Μάντζουκιτς.

Ότι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο η πρωταθλήτρια Γερμανίας, το έκανε στο δεύτερο. Ο Κουαλιαρέλα στο 48′ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού κι αφού η Κυρία δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα, οι Βαυαροί φρόντισαν όχι να τελειώσουν την πρόκριση, αλλά να πάρουν και τη δεύτερη νίκη. Ο Ρόμπεν στο 57′ τράνταξε το δοκάρι του Μπουφόν, αλλά ο Μάντζουκιτς στο 64′ με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον ιταλό πορτιέρε.

Η ψυχολογία των γηπεδούχων καταρρακώθηκε και οι παίκτες του Κόντε ουσιαστικά τα παράτησαν. Τα πάντα τελείωσαν νωρίς στο “Γιουβέντους Αρένα”, αν και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Πιζάρο που διανύει τη δεύτερή του νεότητα με πλασέ από την περιοχή “έγραψε” το τελικό 2-0 και έβαλε υποψηφιότητα για βασικός στον ημιτελικό, αφού ο Μάντζουκιτς που αντίκρισε την κίτρινη κάρτα θα απουσιάζει.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Παντόιν (69′ Ίσλα), Μαρκίζιο (79′ Τζιακερίνι), Ασαμόα, Πογκμπά, Βούτσινιτς, Κουαλιαρέλα (66′ Μάτρι)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν (35′ Μπόατενγκ), Ντάντε, Ρόμπεν, Σβάινσταϊγκερ, Ριμπερί (80′ Λουίζ Γκουστάβο), Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μάντζουκιτς (83′ Πιζάρο), Μίλερ

Πηγή: novasports.gr