Η αντικατάσταση του ειδικού τέλους επί των ακινήτων με τον ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, ο οποίος ωστόσο θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, θα αποτελέσει την ενιαία θέση της κυβέρνησης στις επαφές της με την τρόικα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

koyvelisΌπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης, ο φόρος θα έχει «προοδευτικό χαρακτήρα» με σκοπό την «ελάφρυνση» των ελλήνων πολιτών.

Το εν λόγω μέτρο επιβεβαίωσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας μάλιστα λόγο και για τη θέσπιση ενός αφορολόγητου ορίου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως ο ενιαίος φόρος επί των ακινήτων θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014, ενώ για το 2013 «και μόνο» η είσπραξη του τέλους θα γίνει «κυρίως μέσω της ΔΕΗ».

Τέλος, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποσαφήνισε πως δεν τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της κινητικότητας ή της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων. Διέψευσε επίσης ότι τέθηκε ζήτημα ανασχηματισμού.

Η πρώτη επαφή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρα, με την τριμερή είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης, στις 10:00.

Πηγή: skai.gr