Υπήρχε πάντα η υποψία ότι στον ΣΥΡΙΖΑ της Βέροιας περισσεύουν τα συμπλέγματα, η μικρότητα και η κουτοπονηριά, εξαιτίας ορισμένων πρακτικών που κατά καιρούς έγιναν γνωστές, αλλά πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως, σε μεγάλη μερίδα των στελεχών του, το κόμπλεξ, η κακομοιριά και η μιζέρια είναι στοιχεία που κυριαρχούν στο “είναι” τους…

syriza imathiasΠως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απόφαση 85 περίπου μελών του (από τους περίπου 100 που συμμετείχαν σε Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ημαθίας, την Δευτέρα 1/42013) να αναστείλουν την κομματική ιδιότητα ενός νέου (και… ενοχλητικού) μέλους τους, του Γιώργου Κάκαρη, με την “βαρύτατη” κατηγορία ότι δεν γύρισε την πλάτη σε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές και δεν παραιτήθηκε από την παράταξη της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου ή ότι εκλέχθηκε πρόεδρος των Εφοριακών Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας με την ΠΑΣΚ-Ε.

Βέβαια, μετά την νίλα που έπαθαν οι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Αγγέλογλου, που τους την… έκανε και δεν παραιτήθηκε από τη θέση του, ψάχνουν να βρουν τρόπο έκφρασης, σε πείσμα της λαϊκής εντολής των δημοτών της Βέροιας (ποιος νοιάζεται, έγιναν αξιωματική αντιπολίτευση τώρα).

Φυσικά, κανείς δεν είπε στον Γιώργο Κάκαρη ότι αν θέλει να είναι μέλος στο “κλειστό κλαμπ” του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει κάθε άλλη δημόσια δράση του. Κακώς, έπρεπε να υπογράψει δήλωση… μετανοίας και αποκήρυξης του… κακού παρελθόντος του. Όπως έπρεπε να κάνουν και όλοι όσοι γράφτηκαν μέλη στο δημοκρατικότατο (φευ!) κόμμα της αριστεράς (φευ! επίσης), που απαρτίζεται ΜΟΝΟ από αξιόλογα στελέχη με πλούσια δράση (άνευ σχολίων και γέλιων, παρακαλώ!).

Τόση μικρότητα, περιμέναμε από 2-3 που – με την ανικανότητά τους – κράτησαν το κόμμα σε χαμηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας και αποδοχής από την κοινωνία, ενώ σε όλη την Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο, αλλά δεν το περιμέναμε από την πλειοψηφία της Συνέλευσης.

Σκεφτείτε ότι αυτοί αύριο θα κληθούν να κυβερνήσουν… Τύφλα να έχουν τα Κουφονήσια και η Μακρόνησος! Μεγάλες στιγμές θα ζήσει η Γυάρος και η Λέρος, με τις… μεταθέσεις όσων δεν γεμίζουν το μάτι ή μπαίνουν στη μύτη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ του 3%!

Εννοείται πως αυτή η απόφαση δεν θα γίνει αποδεκτή από τα κεντρικά του κόμματος και επιπλέον, δεν αποκλείεται οι ιθύνοντες αυτής της πρωτοφανούς πρότασης (ειδικά για τα δεδομένα του πολυφωνικού ΣΥΡΙΖΑ, που κατάπιε άλλες και άλλες διαφορές στελεχών του), να καρατομηθούν, καθώς – όπως αναφέρουν πηγές από την Κουμουνδούρου – “τα καρκινώματα της Ημαθίας πρέπει να αφαιρεθούν για να μπορέσει να ζωντανέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή”.

Βέβαια, 85 άτομα δεν είναι απλά καρκίνωμα, πτώμα ολόκληρο είναι και μάλλον γιατριά δεν έχουν. Εκτός και αν η πλειοψηφία αυτών είναι… καλοήθεις όγκοι και απλά έπεσαν θύμα 2-3 καρκινωμάτων της παλιάς φουρνιάς.

Προφανώς, το πρόβλημα δεν είναι ο Γιώργος Κάκαρης ή ο συνάδελφός του Κώστας Κουτσαντάς, που επίσης αποπέμφθηκε για τους ίδιους λόγους, αλλά η ανικανότητα ορισμένων στελεχών εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθούν πως δεν βρέχει στην Ημαθία, απλά ο κόσμος τους φτύνει και γελάει μαζί τους.

Νίκος Βουδούρης