Το Δημοτικό Ωδείο της Κ.Ε.Π.Α διοργανώνει την επόμενη βδομάδα δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Γαλλική Μουσική από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι σήμερα. Θ’ ακουστούν έργα για όργανα και ομάδες οργάνων, όπως και τραγούδια, λόγια και έντεχνα, ερμηνευμένα από μαθητές και καθηγητές του.

PrintΕίναι η δεύτερη χρονιά που η Μουσική μιας χώρας επιλέγεται ως πεδίο κοινής δράσης πολλών καθηγητών από διαφορετικά τμήματα και όργανα. Την περσινή χρονιά τιμώμενη ήταν η λόγια Ελληνική μουσική δημιουργία και τη σχολική χρονιά 2013 – 14 θα γίνει αφιέρωμα στη Μουσική της Ισπανίας και των Ισπανόφωνων χωρών.

Οι δύο εκδηλώσεις θα έχουν διαφορετικά προγράμματα, και οι ακροατές θα απολαύσουν μουσική πολλών Γάλλων συνθετών που άφησαν χαρακτηριστικό το αποτύπωμά τους στη μουσική δημιουργία, όπως του Κουπρέν, του Ντεμπισί, του Φορέ, του Ραβέλ, του Μπιζέ, αλλά και του Γαλλο – Πολωνού Σοπέν, όπως και αγαπημένα τραγούδια που τραγούδησε η Εντίθ Πιαφ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, 2 και 3 Απριλίου αντίστοιχα, στις 8.00 το βράδυ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.