Άκρως επικίνδυνος αποδείχθηκε ένας 51χρονος στη Βέροια, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο και αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας, ενώ δεν δίστασε – στην προσπάθειά του να διαφύγει – να παρασύρει μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τραυματίζοντας μάλιστα – ευτυχώς ελαφρά – δύο αστυνομικούς της ομάδας.

dias_syllipsi veria arxeioΌπως ανακοίνωσε η αστυνομία, συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (27.03.2013) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών για έλεγχο, ενώ κατά τη διαφυγή του τραυμάτισε δύο αστυνομικούς.

Ειδικότερα, στη Βέροια, αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών ενήργησε οπισθοπορεία και απομακρύνθηκε.

Παρά τις ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις, ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς, παραβιάζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ ο 51χρονος στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον αστυνομικό έλεγχο εμβόλισε με το όχημά του μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης τραυματίζοντας ελαφρά δύο επιβαίνοντες αστυνομικούς που είχαν προστρέξει στο σημείο για συνδρομή των συναδέλφων τους.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το προαναφερόμενο όχημα λίγα λεπτά αργότερα στην πόλη της Βέροιας και συνέλαβαν τον 51χρονο οδηγό.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και αποχώρησαν.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας. ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.