Ο Μορφωτικός-Αθλητικός Σύλλογος Βεροίας «Ημαθίων», έχοντας υπόψη τη δυνατότητα συνεισφοράς του αθλητισμού στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής, καθιέρωσε από το έτος 2011, τον ετήσιο «Γύρο της Λίμνης» του Αλιάκμονα, κατά τα πρότυπα διοργανώσεων που είναι διεθνώς γνωστές σαν “Fun Run” με ελεύθερη συμμετοχή διαγωνιζομένων.

Στις 12 Ιουν 2011, έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας, ο 1ος «Γύρος της Λίμνης του Αλιάκμονα» με διοργανωτή τον Ημαθίωνα, αφιερωμένος στο περιβάλλον, με σκοπό την προβολή του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής, που κατέληξε σε δενδροφύτευση στο παρακείμενο άλσος. Στις 24 Μαρτίου 2012, διοργανώθηκε ο 2ος Γύρος, αυτή τη φορά προς τιμήν και σε ανάμνηση της θυσίας των Επτά Ηρωίδων που αυτοθυσιάσθηκαν στο Γαλακτό Πιερίων το 1878.

Φέτος, στις 14 Απριλίου, ο “Ημαθιώνας” θα αφιερώσει τον 3ο Γύρο στη μνήμη των παιδιών της περιοχής μας που χάθηκαν στο τροχαίο των Τεμπών στις 13 Απριλίου 2003, σαν μνημόσυνο στη συμπλήρωση 10 χρόνων από το τραγικό ατύχημα. Αυτό το ατύχημα πρέπει να αποτελεί το ύψιστο μάθημα σωστής οδικής συμπεριφοράς σε όλους του Βεροιώτες και όχι μόνο.

Ο “Ημαθιώνας” καλεί όλους τους φορείς, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τους μαθητές και δασκάλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, να μετάσχουν στο 3ο Γύρο της Λίμνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2013 και θα περιλαμβάνει τρείς διαγωνισμούς: α) Με ποδήλατα, β) με πατίνια & σκέϊτμπόρντς και γ) τροχάδην. Όποιος δεν θέλει να διαγωνισθεί στα 3,5χλμ της διαδρομής, θα ακολουθήσει τους διαγωνιζόμενους απολαμβάνοντας τη διαδρομή βάδην, και θα χαρίσει στον εαυτό του ένα υγιεινό απόγευμα.

Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 16:00 από το νότιο άκρο της γέφυρας (εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου), μετά το τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες και ενδεικτικές δηλώσεις συμμετοχής, βρίσκονται στον ιστότοπο του ΑΣΒ «Ημαθίων» (http://imathion.blogspot.com/).

Είναι ηθική υποχρέωση όλων των πολιτών να βοηθήσουν, τουλάχιστον με την παρουσία τους, ώστε ο Γύρος της Λίμνης να καταστεί γεγονός αναγνωρίσιμο και χαρακτηριστικό για τη Βέροια, συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη της περιοχής.