Δυο πολύ δημιουργικές μέρες πέρασαν “Τα παιδιά της Άνοιξης” και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας την προηγούμενη εβδομάδα καθώς, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, παρακολούθησαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, την προβολή της ταινίας ΄Χριστίνα΄ από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας και τηv Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας.

ΑΡΧ.ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣΣυγκεκριμένα, στη Δημόσια Κέντρική Βιβλιοθήκη στην αίθουσα εκδηλώσεων της, τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία΄Χριστίνα΄, η οποία καταγράφει τις σκληρές προσπάθειες ενός κοριτσιού με διανοητική αναπηρία, της Χριστίνας Γκούσσου, στη Σκιάθο και την επιτυχία της στα Special Olympics κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στο στίβο. Απώτερος σκοπός της ταινίας ήταν να δώσει ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλες τις μικρές κοινωνίες του κόσμου και κυρίως στους γονείς των ατόμων με ειδικές ανάγκες να ωθήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και με αυτό τον τρόπο να κοινωνικοποιηθούν.

Αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου με τίτλο “Στα μονοπάτια της Φωτιάς”. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου.

“Τα παιδιά της Άνοιξης” και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας ευχαριστούνε το προσωπικό του Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία που τους έδωσε να ΄ταξιδέψουν΄ στο χρόνο και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για την έκτακτη προβολή της βραβευμένης αυτής ταινίας!