Η επετειακή μουσική παράσταση «Αγώνας, θυσία, ύμνος» είναι αφιερωμένη στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν στην επανάσταση του ΄21, οργανώνεται από τον Δήμο Νάουσας και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

agonas-thisia-ymnos-240313-1Η παράσταση, χωρισμένη σε πέντε ενότητες, ιχνηλατεί αρχικά την περίοδο της άλωσης και της προεπαναστατικής περιόδου για να επικεντρωθεί στο νόημα της θυσίας των αγωνιστών του ΄21.

Το δημοτικό τραγούδι, τα κείμενα του Ρήγα, η ποίηση του Σολωμού, του Ρίτσου και του Σεφέρη, αλλά και αποσπάσματα των πρόσφατων έργων του Δημήτρη Μπρούχου και του Νίκου Ταούλα, απόλυτα εναρμονισμένα με τις μουσικές εμπνεύσεις του Λεοντή, του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου και του Παπαδημητρίου, οδηγούν τη μνήμη μας στα ένδοξα αλωνάκια τις πατρίδας.

Στην εκδήλωση συμμετέχει πολυμελής λαϊκή ορχήστρα και χορωδία μελών του «Ωδείου Ναούσης» και της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Ναούσης» υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Παρόλα. Την επιμέλεια των κειμένων και της σκηνοθεσίας έχουν οι κ.κ. Χρήστος Τσίτσης και Φωκίων Μπαρμπόκας.

Ώρα έναρξης 8:00μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους πολίτες.