Η άνοιξη είναι καιρός για δράση για τους εθελοντές του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιείται εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών σε διαφορετικά σημεία της προστατευόμενης περιοχής. Φέτος, οργανώνονται καθαρισμοί σε τέσσερα σημεία:

Αλυκές Κίτρους 2012τις αμμοθίνες των Αλυκών Κίτρους 31 Μαρτίου, το Δέλτα του Αξιού (7 Απριλίου), το παραποτάμιο δάσος του Αξιού στα Κουφάλια (14 Απριλίου) και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού (21 Απριλίου).

Πρόκειται για τέσσερις πολύ όμορφες φυσικές περιοχές, προστατευόμενες από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (δίκτυο Natura 2000), οι οποίες φιλοξενούν σημαντική βιοποικιλότητα. Στο τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε μία από τις καλύτερές τους στιγμές!

Το ραντεβού είναι κάθε φορά στις 10 το πρωί, ενώ για τις δράσεις της 14ης και 21ης Απριλίου θα υπάρξει μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία του ΟΑΣΘ που είναι χορηγός των εκδηλώσεων! Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 2310 794 811 και www.axiosdelta.gr

Η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών είναι μία πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η οποία για φέτος υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος, καθώς και με τη βοήθεια τοπικών συλλόγων και περιβαλλοντικών ομάδων (Φυσιολατρικός Ορειβατικών Όμιλος Κουφαλίων, Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008, Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Κατερίνης, Μ.Π.Α. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας).

Αν ανήκετε και εσείς σε κάποιο σύλλογο, ομάδα ενεργών πολιτών ή οργάνωση δηλώστε συμμετοχή και ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μας και ελάτε να… καθαρίσουμε!

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).