Το Future Library (http://futurelibrary.gr) σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας PressDisplay, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:30 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (Έλλης 8).

Press DisplayΤην πλατφόρμα θα παρουσιάσουν εκ μέρους της εκδότριας εταιρίας ο Mark Ritchie (Director of Library Sales & Distribution) και ο James Fairbotham (Market Development Manager).

Το PressDisplay αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό “περίπτερο” στον κόσμο, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερες από 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες, σε 54 γλώσσες και αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν απλό ιστότοπο με εφημερίδες. Προσφέρει ισχυρά εργαλεία περιήγησης, ανάγνωσης, αναζήτησης ακόμα και ακρόασης καθιστώντας την ανάγνωση μια απολαυστική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των Βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, το Future Library ξεκίνησε το 2013 μία πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Press Display και έτσι σήμερα μπορούν να διαβάσουν και να επεξεργαστούν 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες του κόσμου επισκέπτες επιλεγμένων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας που είναι μέλη του Future Library. Η νέα αυτή υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν και στους επισκέπτες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Η παρουσίαση αυτής της νέας υπηρεσίας θα γίνει στην αγγλική γλώσσα(με ταυτόχρονη μετάφραση) και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για τυχόν διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας στο τηλ. 2331024494 (κ. Ασπασία Τασιοπούλου)

Για περισσότερες πληροφορίες (Future Library):Συντονιστής Προγράμματος – Δημήτρης Πρωτοψάλτου: dimproto@yahoo.com