Τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά άποροι που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

trofimaΤο κριτήριο για τους απόρους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων και είναι:

1. Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.

2. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.

3. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.

4. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη):μέχρι και 14.400 €.

5. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 €.

6. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία

67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

-Αιτήσεις :κατά το διάστημα από 1ης Απριλίου έως 15ης Μαΐου.

-Απαιτούμενα δικαιολογητικά: Θα ανακοινωθούν μετά από τις διευκρινιστικές απαντήσεις που θα δοθούν από το αρμόδιο Υπουργείο

Η Ομοσπονδία των Τριτέκνων θα συναντηθεί με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου τόσο για να διαμαρτυρηθεί για τα νέα χαμηλά όρια, όσο και για να πάρει απαντήσεις για το πώς θα γίνουν οι αιτήσεις.

Για τον σκοπό αυτό θα μεταβεί ο γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων Ημαθίας στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2013.