Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το τέλος του πολέμου στην Κορέα και τη συμμετοχή σε αυτόν του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (ΕΚ.Σ.Ε.), το Ιστορικό Πανόραμα οργανώνει θεματική έκθεση ενθυμημάτων του ΕΚ.Σ.Ε.

IMG_7933Η έκθεση αυτή, που σημειωτέον γίνεται για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω της σπανιότητας των εκθεμάτων, περιλαμβάνει, μια πλήρη σειρά στολών και χιτωνίων του ΕΚ.Σ.Ε.

Στην έκθεση υπάρχουν όλα τα χιτώνια με τα πλήρη διακριτικά τους, όπως και άλλος εξοπλισμός του σώματος. Όλα τα αντικείμενα βρίσκονται στο χώρο της έκθεσης Ιστορικό Πανόραμα που λειτουργεί στο Χώρο Τεχνών από το 2009 και είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού με τη γραμματεία του Χώρου, τηλ. 2330178100 & 78101.

Παράλληλα στην έκθεση για πρώτη φορά εκτίθεται και χιτώνιο «Ντολμάν» του 9ου Συντάγματος των Ουσάρων του Γαλλικού Ελαφρύ Ιππικού.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν ευγενική παραχώρηση του συλλέκτη κ. Τσιρκινίδη Δημήτρη τον οποίο η ΚΕΠΑ ευχαριστεί.

IMG_7996 (1)Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεέ ένα τούρκικο ξίφος με ιστορική αξία, το οποίο δώρισε για έκθεση ο κ. Ηλιόπουλος Θεόδωρος. Πρόκειται για το ξίφος του επικεφαλής τούρκικου αποσπάσματος που παραδόθηκε στον Ελληνικό Στρατό την ημέρα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Το ξίφος αυτό εκτίθεται στην έκθεση του Ιστορικό Πανόραμα και μπορεί κανείς να το δει επισκεπτόμενος την έκθεση

Η ΚΕΠΑ ευχαριστεί τον κ. Ηλιόπουλος Θεόδωρο Για την παραχώρηση του ιστορικού αυτού κειμηλίου