Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στη Μόσχα από την Κίμκι αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να φύγει νικητής (87-82) από την απόρθητη εδώ και δύο χρόνια έδρα της ρωσικής ομάδας. Χάινς και Σπανούλης οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

lokmki1Ετσι κρίθηκε

Στη θεωρία ο Γιώργος Μπαρτζώκας σαφώς θα είχε δώσει οδηγίες στους παίκτες του να περιορίσουν τη δημιουργικότητα του Πλάνινιτς. Προφανώς κανένα από τα αμυντικά σχέδια του Ελληνα κόουτς δεν πέτυχαν διότι ο Κροάτης γκαρντ οργίασε στο πρώτο μέρος (7 πόντοι, 8 ασίστ) χαρίζοντας στους συμπαίκτες του εύκολα καλάθια.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν επιεικώς χαλαρή. Ειδικά μέσα στη ρακέτα υπήρχαν τεράστια κενά τα οποία οι Λόντσαρ και Ντέιβις εκμεταλλεύτηκαν δεόντως με συνέπεια οι “ερυθρόλευκοι” να κυνηγούν συνεχώς στο σκορ (19-13, 23-19, 36-28).

Στην άλλη πλευρά του παρκέ ο πρωταθλητής Ευρώπης έβγαλε ελεύθερα σουτ αλλά η αστοχία του δεν του επέτρεψε να ψαλιδίσει τη διαφορά και να ενισχύσει την ψυχολογία του. Αντιθέτως, η Κίμκι, με το εύκολο σκορ στην επίθεση, πίστευε στον εαυτό της, κάπως έτσι εξάλλου προέκυψε και το 43-35 του ημιχρόνου (διάστημα κατά το οποίο οι ασίστ ήταν 16-3 υπέρ των Ρώσων).

Αφού η Κίμκι συνέχισε ανενόχλητη το πάρτι της στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 13 πόντους, 50-37) ο Ολυμπιακός αποφάσισε να εμφανιστεί στο παρκέ. Αρκούσαν δύο-τρεις καλές άμυνες,τα πρώτα τρίποντα και μία απαραίτητη αλλαγή στο ρυθμό έτσι ώστε οι “ερυθρόλευκοι” να μειώσουν ακόμα και στους τέσσερις (56-52) και να τρομάξουν τον αντίπαλό τους που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε νιώσει απειλή.

Εν συνεχεία, το περιφερειακό σουτ βοήθησε τον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει (68-68, 6:17 πριν από τη λήξη) σ’ ένα διάστημα που η Κίμκι είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια έντονης κόπωσης και έπαιρνε σκόρ μόνο από τον Πλάνινιτς. Η ανατροπή επετεύχθη όταν ο Λο, με τρίποντο, έβαλε τους Πειραιώτες μπροστά στο ματς για πρώτη φορά (68-71) και από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Ο Χάινς πέτυχε ορισμένα εντυπωσιακά καλάθια, σήμα-κατατεθέν της μεγάλης ψυχής του, οι απαραίτητες βολές βρήκαν στόχο και οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν το κάστρο της Κίμκι το οποίο ήταν απόρθητο στην Ευρωλίγκα για σχεδόν δύο χρόνια.

Tα δεκάλεπτα: 23-19, 43-35, 60-54, 82-87

Πηγή: contra.gr