Κύκλωμα που αισχροκερδούσε μέσω εισαγωγής υπερτιμολογημένων ορθοπεδικών και προϊόντων αποκάλυψε έρευνα του ΣΔΟΕ.

Image sdoe29102012.pngΚύκλωμα που αισχροκερδούσε μέσω της εισαγωγής υπερτιμολογημένων ορθοπεδικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων αποκάλυψε έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο του MAN δωροδοκούσε ορθοπεδικούς ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της.

Στην υπόθεση εμπλέκονταν τουλάχιστον 11 ιατροί, καθώς, έπειτα από συγκριτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στις υποβληθείσες φορολογικές τους δηλώσεις και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προέκυψε ότι διέθεταν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ. Οι επίμαχες υποθέσεις παραπέμφθηκαν με μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας στην αρμόδια εισαγγελία.

Στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 21,3 εκατομμυρίου ευρώ. Δύο εξ αυτών παραδέχθηκαν την παρανομία, προσήλθαν στις Αρχές και συμβιβάστηκαν με το υπουργείο Οικονομικών, καταβάλλοντας πρόστιμο ύψους 12,1 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών, προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας.

Η έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή: skai.gr