Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζουν τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη «ΕΛΕΝΗ, ΄Η Ο ΚΑΝΕΝΑΣ», τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 9.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Η εξαιρετική ερμηνεία της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, στον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο της Ελένης Αλταμούρα- Μπούκουρα, της πρώτης σπουδασμένης Ελληνίδας ζωγράφου, σε σκηνοθεσία ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ.

Η θρυλική ζωή της Σπετσιώτισσας Ελένης Μπούκουρα, που γεννήθηκε την χρονιά της επανάστασης του 1821. Κόρη καπετάνιου που υπήρξε μετέπειτα ο πρώτος θεατρώνης της Αθήνας. Η ιστορία μιας Ελληνίδας που ντύθηκε άντρας προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία, ο έρωτας και ο γάμος της με τον ζωγράφο και επαναστάτη Φραντζέσκο Σαβέριο Αλταμούρα, η επιστροφή της στην Αθήνα, νεοσύστατη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η συνάντησή της με τον Όθωνα, ο θάνατος των παιδιών της, της κόρης της Σοφίας και του περίφημου ζωγράφου Ιωάννη Αλταμούρα, πάνω στη νιότη τους, η εξαφάνιση του τρίτου της παιδιού και ο έγκλειστος και μυστηριώδης βίος της, στις Σπέτσες, έως το θάνατό της το 1900.

Τρεις γυναίκες συνομιλούν!

Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, συνομιλεί με το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Ελένη, ή ο Κανένας» και ανιχνεύει τη μυστηριώδη ζωή της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου Ελένης Αλταμούρα Μπούκουρα

Η παράσταση απέσπασε τα ευμενέστερα σχόλια του συνόλου των αθηναϊκών Μ.Μ.Ε.

Τη θεατρική μεταφορά υπογράφουν η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑ και ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, το σκηνικό και τα κοστούμια η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, τη μουσική επιμέλεια η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ.

Διάρκεια: 65 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων : 12 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι)

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr, τηλέφωνο 13855

Πληροφορίες – προπώληση : 2331078140 & 2331078141

προπώληση : καθημερινά 9π.μ – 2.30μ.μ. στον 3ο όροφο του Χώρου Τεχνών