Μια εθιμοτυπική επίσκεψη έκανε ο Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier σήμερα στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθία Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

 

DSCN0693Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα συνεργασίας σε ζητήματα Αυτοδιοίκησης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Γερμανό επιτετραμμένο στην Ημαθία, αναφέρθηκε στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης και των δυσμενών επιπτώσεων στην καθημερινότητα του πολίτη, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Τόνισε ωστόσο ότι η Ημαθία απαντά στην πράξη με εξωστρεφείς προσανατολισμούς σε όλους τους τομείς, αναφέροντας ως παράδειγμα τη θεαματική αύξηση των εξαγωγών στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ακόμη και στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης, ως αποτέλεσμα της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και του σχεδιασμού προώθησής τους εδώ και μια εξαετία.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δυνατότητες συνεργασίας της Π.Ε. Ημαθίας με περιοχές της Γερμανίας, ιδιαίτερα στον τομέα του Τουρισμού, και ζήτησε στήριξη για την προσέλκυση επενδύσεων. Αναφέρθηκε επίσης στην προσέλκυση τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία και την Ημαθία από τη Γερμανία, με συνδετικό κρίκο το πολυπληθές και δυνατό ελληνικό στοιχείο.

Από την πλευρά του ο κ. Hoelscher-Obermaier δήλωσε γνώστης του πολιτισμικού και παραγωγικού πλούτου της Ημαθίας, την οποία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές με εξαιρετικές εντυπώσεις, και τόνισε ότι η Ημαθία και η Κεντρική Μακεδονία προσφέρονται για επενδύσεις και το ενδιαφέρον στη γερμανική πλευρά είναι έντονο.