Αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και συγχωνεύσεις ασφαλιστικών φορέων εξαγγέλλει με δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χαρακτηρίζοντάς το ως «δαιδαλώδες και κατακερματισμένο» με 90 μητρώα συνταξιούχων και 60 διαφορετικούς κλάδους ασφάλισης.

Image vroutsis532.jpgΤονίζει ότι η όποια αλλαγή θα γίνει αφού προηγηθεί καταγραφή, μελέτη και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η δήλωση Βρούτση:

«Αν ρωτούσε κάποιος σήμερα τι είναι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας η απάντηση θα ήταν, ένα άθροισμα εξαιρέσεων και στρεβλώσεων.

»Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει δαιδαλώδες, κατακερματισμένο, με διαφορετικές ταχύτητες και ανισότητες. Ακόμα και σήμερα για παράδειγμα, διατηρούνται περίπου 90 μητρώα συνταξιούχων και 60 διαφορετικοί κλάδοι ασφάλισης. Με μια λέξη: Λαβύρινθος!

»Αυτό έχει ως συνέπεια, διοικητικό και οικονομικό κόστος για τον έλληνα πολίτη και συνταξιούχο. Αυτό θα γίνει αφού προηγηθεί καταγραφή, μελέτη και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

»Το τέλος, όμως, αυτής της προσπάθειας θα σημάνει εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης, αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας του συστήματος. Είναι αυτό που χρωστάμε στις επόμενες γενιές των Ελλήνων».

Πηγή: skai.gr