Αγανακτισμένος από την εμμονή του γιού του ένας πατέρας από Κίνα αντί να στείλει το παιδί του σε κέντρο αποτοξίνωσης από το Ιντερνετ και τα διαδικτυακά παιχνίδια έκανε το εξής απίστευτο. Προσέλαβε εικονικούς “δολοφόνους” για να σκοτώνουν συνεχώς τον χαρακτήρα που χειριζόταν ο γιος του.

wow2030Ο νεαρός 23χρονος γιος ξεκίνησε να παίζει παιχνίδια από τα εφηβικά του χρόνια στο λύκειο. Με το πέρασμα των χρόνων εθίστηκε και του δημιουργήθηκε η εντύπωση πως είναι από τους καλύτερους παίκτες. Ο εθισμός του έδειχνε να είναι στα παιχνίδια ρόλων (Role Playing Games). Αυτό όμως του δημιουργήσε άσχημες προϋποθέσεις για την σχολική του επίδοση καθώς οι βαθμοί του δεν ήταν και οι καλύτεροι. Με κακές αποδόσεις λόγω του χρόνου που του αποροφούσε το παιχνίδι όχι μόνο δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο με καλούς βαθμούς αλλά ήταν αδύνατο για αυτόν να βρει μία δουλειά. Κατά τα λεγόμενα του νεαρού δεν έβρισκε δουλειά επειδή δεν υπήρχε κάτι που να του άρεσει ως αντικείμενο εργασίας.

Έτσι ο πατέρας προσέλαβε παίκτες οι οποίοι έπαιζαν το ίδιο παιχνίδι με τον γιό του και τους ανέθεσε να σκοτώνουν (εικονικά) τον γιό του συνεχώς. Άγνωστο βέβαια παραμένει πως ο πατέρας κατάφερε να βρει καν τα άτομα αυτά. Μάλιστα προσέλαβε παίκτες οι οποίοι ήταν δυνατότεροι και με υψηλότερο επίπεδο από αυτό του γιού του ώστε να είναι εφικτό να τον σκοτώνουν και να του χαλάνε το παιχνίδι σε τελική ανάλυση.

Ο νεαρός αντιλήφθηκε και έμαθε για την κίνηση του πατέρα του και του μίλησε λέγοντας του πως είναι επιλογή του αν θα παίζει ή όχι ηλεκτρονικά παιχνίδια και πως το ζήτημα της εργασίας είναι δική του υπόθεση. Έδειξε πρόθυμος να εργαστεί αφού όμως βρει μία δουλειά που να του ταιριάζει και να του αρέσει.

Είναι αξιοσημείωτη πάντως η αντίδραση του πατέρα και θεωρείται από τις καλύτερες ιδέες για την αντιμετώπιση του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ειδικά με τις άσχημες αντιδράσεις που έχουν τα παιδιά που είναι εθισμένα.