«Η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της και να θέσει τις βάσεις για να ξαναγίνει το χρέος βιώσιμο», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό και διαβεβαίωσε ότι με την εξασφάλιση των χρημάτων δε θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.

«Έκλεισε τυπικά και οριστικά μία σκοτεινή περίοδος που μας πήγαινε πίσω και μας απειλούσε ως χώρα και ως κοινωνία»,είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έξω από το ευρώ οι απειλές κατά της Ελλάδας θα ήταν χειρότερες. Επισήμανε ότι για πρώτη φορά γύρω στα 7 δισ. θα πάνε άμεσα στην οικονομία, ενώ από δω και στο εξής η Ελλάδα θα πληρώνει τα χαμηλότερα επιτόκια στην Ευρώπη. «Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις, δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία, δεν την μπερδεύεις με εσωτερικά κομματικά παιχνίδια».

«…Ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί οι Έλληνες. Μετατρέψαμε εχθρούς σε φίλους και πετύχαμε πράγματα που πολλοί θεωρούσαν απίθανα. Μιλούσαμε λίγο, αλλά κάναμε πολλά», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα. Και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Πηγή: skai.gr