Την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κύπρου και της τρόικα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λευκωσίας, Στέφανος Στεφάνου.

Η εν λόγω ανακοίνωση ουσιαστικά θέτει τέλος στην αβεβαιότητα που είχε ανακύψει λόγω της παρατεταμένης απουσίας της τρόικα από την Κύπρο, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Βάσου Σιαρλή, ο οποίος στις αρχές Νοεμβρίου αποσαφήνισε πως τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα «μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού», χωρίς να υπάρχει ζήτημα στάσης πληρωμών.

Η Κύπρος υπέβαλε αίτημα διάσωσης τον Ιούνιο προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα, στον απόηχο των ζημιών που υπέστησαν τα τραπεζικά ιδρύματα συμμετέχοντας στο ελληνικό PSI.

Οι εκπρόσωποι της τριμερούς, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένεται να αφιχθούν στη Μεγαλόνησο αύριο Πέμπτη, ωστόσο οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή.

Πηγή: skai.gr